Хиляди варненци ще имат достъп до подобрена канализация, благодарение на

...
Хиляди варненци ще имат достъп до подобрена канализация, благодарение на
Коментари Харесай

Над 14 хил. имота ще бъдат включени в канализационна мрежа във Варна

Хиляди варненци ще имат достъп до усъвършенствана канализация, с помощта на огромен план на оперативна стратегия " Околна среда ".

" ВиК " - Варна ще причисли към канализационната мрежа още над 14 000 парцела в разнообразни селищни формирания край града.

Инвестицията е на стойност 138,4 милиона лева, с изключение на построяването на канализационна мрежа в зони, които са на септични ями, и довеждащи колектори, планът планува и реорганизация на над 22 км магистрални водопроводи.

Дейностите ще затруднят придвижването в града, защото планува и оправянето на водопровода по един от най-натоварените булеварди - " Христо Смирненски ", заяви пред медии зам.-управителят на ВиК сдружението Михаил Маринов.

Проектът е бил утвърден още преди две години, само че заради ред справедливи аргументи не започва незабавно, а поради инфлацията строителните действия нарастнаха доста, добави Маринов.

Кметът на Варна Иван Портних напомни, че живеещите в селищните формирания чакат канализация от десетилетия. Той увери, че откакто строителните приключат с осъществяването на плана, ще се мисли за асфалтиране на улиците.

Междувременно общината ще поеме напълно ремонта на бул. " Христо Смирненски ", ул. " Прилеп " и други улици, където следва да се работи.

Реалната работа в част от селищните формирания ще започва още през идната седмица, чака се първите стадии от плана би трябвало да приключат до края на 2023 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР