Хиляди ултраортодоксални евреи прекъснаха провеждането на феминистка молитва на членове

...
Хиляди ултраортодоксални евреи прекъснаха провеждането на феминистка молитва на членове
Коментари Харесай

Ортодоксални евреи нападнаха феминистки край Стената на плача

Хиляди ултраортодоксални евреи прекъснаха провеждането на феминистка молитва на членове на придвижването „ Жените на стената” на Международния ден на дамата, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според изказване на придвижването се е стигнало до конфликти сред двете групи и две дами са потърпевши. Израелската полиция заяви единствено, че е имало напрежение и замяна на обиди, без да прецизира дали има потърпевши.

След като групите бяха разграничени от органите на реда, дамите са траяли молитвата си пред южната част от стената, където всички имат право да се молят.

Според в. "Аарец " хиляди ултраортодоксални младежи са се събрали на свещеното място при проведен опит да попречат на церемонията във връзка 30-тата годишнина от основаването на Нешот хакотел. Вестникът оповестява, че младежите са плюли по събралите се дами, заплашвали ги и ги нападнали физически.4

„ Жените на стената” е феминистка организация с членове от всички религии, която цели дамите да получат правото да се молят пред Стената на рева. Техните церемонии включват песни, четене на Тората на глас и носене на религиозни дрехи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР