Хиляди руснаци избягаха в Монголия заради частичната военна мобилизация, която

...
Хиляди руснаци избягаха в Монголия заради частичната военна мобилизация, която
Коментари Харесай

Хиляди руснаци бягат в Монголия, чакат с часове на границата


Хиляди руснаци избягаха в Монголия поради частичната военна готовност, която бе оповестена в Русия по отношение на войната в Украйна, съобщи " Ройтерс ".

Това основава спомагателни усложнения за монголското държавно управление, което се пробва да се дистанцира от този спор.

Бягащите от руснаци бяха принудени да чакат в продължение на часове на опашка на контролно-пропускателен пункт на руско-монголската граница, който свързва Монголия с съветската провинция Бурятия, обитаема с етнически монголци.

" Моята страна стартира частична готовност и си мисля, че това се отразява отрицателно върху обществото. Чакахме много дълго време от съветската страна на границата - към 16 часа ", споделя един от бягащите.

Сурен Бат-Тур, притежател на къща за посетители в монголската столица Улан Батор, споделя, че оказва помощ на другари от Бурятия да избягат от мобилизацията.

Къщата за посетители се напълнила с руснаци през последните дни.

" Исках да им оказа помощ, доста е мъчно. Сега те си търсят работа в строителния бизнес или земеделието, с цел да имат някакво занимание, до момента в който са тук ", изяснява Бат-Тур.

Един от новопристигналите, който се показва като Алексей, споделя, че е влезнал в Монголия през уикенда, като е оставил жена си и трите си деца в Русия. Той изяснява, че още доста хора са постъпили като него.

" Имаше доста младежи, доста хора, които се пробват да избягат от Путин ", споделя 40-годишният мъж. Той прибавя, че възнамерява да остане в Монголия, до момента в който обстановката в Русия се усъвършенства.

Алексей акцентира, че е подготвен да направи всичко, с цел да не става част от войната.

Въпреки че елементарни монголци излязоха на демонстрации против съветското навлизане в Украйна, държавното управление на Монголия съхранява цялостен неутралитет, защото тя е изцяло подвластна от Русия за доставките на нефт и газ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР