Хиляди протестиращи преминаха през централната част на Лондон в събота

...
Хиляди протестиращи преминаха през централната част на Лондон в събота
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Лондон, искат Великобритания отново в ЕС

Хиляди протестиращи минаха през централната част на Лондон в събота с апел Англия да се върне към участие в Европейския съюз, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

На Националния марш за ново присъединение огромни тълпи от хора минаха от Парк Лейн до Парламентарния площад. Участници в шествието от цяла Англия пътуваха с часове, с цел да участват.

В градината на Парламентарния площад, последната спирка на митинга, се виждаше море от синьо и жълто, до момента в който поддръжниците размахваха флагове на Европейски Съюз и носеха плакати.

На някои от плакатите пишеше: " Брекзит в никакъв случай нямаше да се получи " и " За по-ниски сметки #присъединете се още веднъж към Европейски Съюз ".

Ники Аджибаде, 60-годишна учителка от Уоруикшър, беше на шествието дружно със сестра си.

Тя сподели: " Чувстваме осезаемо, че обстановката, в която се намираме в този момент, може да се наблюдава непосредствено до референдума от 2016 година, който сякаш беше съвещателен референдум. Това не беше резултат със свръхмнозинство. 52 и 48 % не е нещо, с което можеш просто да преобърнеш цялата страна. Вижте шест години по-късно къде сме. Така че доста мощно усещаме, че би трябвало да се сформира рационално държавно управление, да се проведат общи избори в този момент. "

Тълпата освиркваше, до момента в който на огромен дигитален екран с аспект към градината на Парламентарния площад се посочваха фотоси на дали своят вот за овакантяване персони като Борис Джонсън, Прити Пател и Найджъл Фараж.

Тълпата също по този начин скандираше " Торите вън " и освиркваше, когато ораторите обсъждаха вероятността Борис Джонсън вероятно да се кандидатира още веднъж за министър-председател. Снощи той се отхвърли от тези планове.

След като министър председателят Лиз Тръс подаде оставка предходната седмица, Консервативната партия, която има огромно болшинство в Народното събрание и не е належащо да привиква общонационални избори през идващите две години, би трябвало да избере нов водач до 28 октомври - петият министър-председател на Англия за шест години.

Надпреварата ще изправи един против различен някогашният финансов министър Риши Сунак и Пени Мордант. Решението на Джонсън в последна сметка да се откаже от присъединяване прави мощно евентуално Сунак да е идващият министър председател на Обединеното кралство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР