Хиляди, преоблечени като зомбита хора, превзеха центъра на Мексико сити

...
Хиляди, преоблечени като зомбита хора, превзеха центъра на Мексико сити
Коментари Харесай

Хиляди в Мексико сити се маскираха като зомбита

Хиляди, преоблечени като зомбита хора, превзеха центъра на Мексико сити по време на обичайна „ Зомби разходка “ в града. От 16 години насам в края на октомври феновете на страшните костюми и ужасяващия грим се събират, с цел да се позабавляват и да си създадат фотоси с „ живите мъртви “. Този празник по нищо не се конкурира с вековната традиция в Мексико за отбелязване на Деня на мъртвите.

 
Има място за всеки – и за този празник и за Деня на мъртвите, който, знаете е наша традиция. Парадът на зомбитата е доста занимателен.
Виридиана Гарсия

Маршрутът на парада е дълъг два километра. Сред най-атрактивните костюми на участниците бяха на окървавени убийци с моторни резачки, медицински сестри и вампири.

 
Хората идват тук, макар проблемите си у дома и на работа. Това за нас е метод да си починем. Приятно е да си тук със фамилията.
Алма де Хесус

Зомби парадът автентично започва като концепция през 2001 година в Калифорния, само че най-многоброен през годините той е в Мексико сити. По улиците на столицата могат да се видят както дребни деца с родителите им, по този начин и възрастни хора.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР