Хиляди празнични пакети зарадваха хора в нужда на Цветница. Благотворителната

...
Хиляди празнични пакети зарадваха хора в нужда на Цветница. Благотворителната
Коментари Харесай

Хиляди празнични пакети зарадваха хора в нужда

Хиляди празнични пакети зарадваха хора в потребност на Цветница. Благотворителната акция е на съдружие „ Празнични герои “, което поддържа семейства в цяла България. Лица на акцията са водещите на Българска национална телевизия Даниел Михайлов и Юлия Наева.

В София те се срещнаха с стара жена, която от няколко години живее без вода в дома си.

Даниел и Юлия прекрачват прага на Светла Димитрова. На 81 години тя посреща още един празник повече с мисъл за главните си потребности и по-малко за богата софра. Днес Светла получава един от 5100 пакета с храна, които организацията „ Празнични герои “ раздава из страната.
Светла Димитрова: От фондацията са доста благи, доста дружелюбни и с готовност да ми оказват помощ, за което сърдечно им благодаря на холидейци. За жеста, който вършат за възрастните хора.
За Светла този жест е скъп. Но тя от дълго време има проблем, който дарението не може да позволи. Домът, в който живее, частично е благосъстоятелност на страната. Друга част обаче се държи от акционери. Те вземат решение да ѝ спрат водата.
Светла Димитрова: Чувствам се доста нещастна. Много унижения понесох от това, че вървя да се окъпвам при близки и другари всяка седмица. Даниел Михайлов - ефирен водещ, Българска национална телевизия: Не е обикновено... Европейска страна, 21-ви век, и да попадаме в такава среда и на такава обстановка. Юлия Наева - ефирен водещ, Българска национална телевизия: Мисля, че всеки от нас може с каквото е належащо да направи положително на човек в потребност.
Този възторг желаят да възпламенят у българите празничните герои. Светла обаче упорства и за вниманието на институциите. Казва, че не възнамерява да напусне жилището си. И чака тяхната реакция, с цел да заживее в естествени условия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР