Хиляди поклонници пристигнаха на гръцкия остров Тинос, за да отбележат

...
Хиляди поклонници пристигнаха на гръцкия остров Тинос, за да отбележат
Коментари Харесай

Хиляди на колене пред иконата на Богородица в Тинос

Хиляди поклонници дойдоха на гръцкия остров Тинос, с цел да отбележат огромния християнски празник Успение Богородично. Още в ранните утринни часове тъкмо преди изгрев слънце, локалните поданици, както и гостите, окупираха църквата, с цел да участват на светата литургия и да получат Света благословия, написа " Български вести ".

На 15 август всяка година Тинос приема стотици поклонници за празника на Св. Богородица. Всички вървят там, с цел да допрян чудотворната икона и съгласно традицията някои от тях извървяват на колене пътя от първото ходило на църквата до иконата. На Успение Богородично всички гръцки манастири, които са отдадени на Богородица се изпълват с вярващи, които се молят за здраве и разрешаване на разнообразни проблеми. Молитвата е съпроводена от заричане, което миряните посвещават на святата икона.

Гледайте онлайн литургията от остров Тинос:

Успение Богородично е един от най-големите празници на Православната черква и един от формалните неработни дни в Гърция. Отбелязва се с особена церемониалност и се назовава даже „ Летният Великден”, тъй като е най-големият празник през лятото.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР