Хиляди мигранти в Германия използват Туитър, за да споделят преживявания,

...
Хиляди мигранти в Германия използват Туитър, за да споделят преживявания,
Коментари Харесай

Мигранти ореваха нета, че ги били дискриминирали в Германия

Хиляди мигранти в Германия употребяват Туитър, с цел да споделят прекарвания, свързани с всекидневни прояви на расизъм, посредством хаштага " Ми Ту " ( " Аз Две " ) въодушевен от изявление на немската футболна звезда от турски генезис Месут Йозил.

Той наскоро се отхвърли да играе за немския народен тим поради расистки прояви, (че има две сърца - немско и турско, бел. прев.), съобщи Асошиейтед прес.

Досега са постнати повече от 60 000 туита за хипотетични случаи на дискриминация.



Новият хаштаг, който е аналог на " Ми Ту " ( " Аз Също ", игра на думи на британски, надлежно #MeTwo и #MeToo, бел. ред.), придвижването против половия тормоз в Съединени американски щати, бе фиктивен от журналиста Али Джан след отхвърли на Месут Йозил да играе за немския народен тим по футбол.

Йозил, който е наследник на турски имигранти, напусна националния отбор на Германия по-рано този месец, привеждайки като претекст расизма, на който се натъква в страната поради турските си корени.

Движението " Ми Ту " акцентира нуждата от интеграция на имигрантите и новопристигналите мигранти в Германия, съобщи през днешния ден Джан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР