Хиляди ливанци протестираха и днес в цялата страна, където демонстрациите

...
Хиляди ливанци протестираха и днес в цялата страна, където демонстрациите
Коментари Харесай

Протестите в Ливан навлизат във втория си месец

Хиляди ливанци стачкуваха и през днешния ден в цялата страна, където демонстрациите против ръководещите навлизат във втория си месец без изгледи за политически излаз и в подтекста на засилващи се финансови безпокойства, съобщи Франс прес.

Протестите в Ливан не престават от 17 октомври срещу съвсем непроменящата се от десетилетия политическа класа, считана за корумпирана и неспособна да постави завършек на икономическия застой.

Под лозунга " Неделя на мъчениците " (в памет на двамата умряли стачкуващи от началото на недоволството) хиляди още веднъж излязоха по улиците на най-големите градове - от Триполи на север до Сайда и Набатия на юг, както и в Бейрут.

Демонстрантите, под чийто напън на 29 октомври подаде оставка министър председателят Саад Харири, упорстват за ново държавно управление от технократи, самостоятелни от ръководещите партии, както и привикване на предварителни парламентарни избори.

Политиците обаче не съумяват да се схванат за номинирането на нов министър председател.

Днес някогашният ливански финансов министър Мохамад Сафади отдръпна кандидатурата си за министър председател на новото държавно управление. Сафади се очерта като претендент в четвъртък, откакто три огромни партии се споразумяха да го поддържат за поста, както оповестиха ливански политически източници и медии.-->

Бившият министър уточни в изказване, че ще му е мъчно да сформира единно държавно управление, подкрепено от всички партии, и прикани подалият оставка министър-председател Саад Харири да бъде още веднъж назначен на поста.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР