Хиляди католици се събраха на площад „Свети Петър“ във Ватикана,

...
Хиляди католици се събраха на площад „Свети Петър“ във Ватикана,
Коментари Харесай

Папа Франциск призова към смирение на Палмова неделя

Хиляди католици се събраха на площад „ Свети Петър “ във Ватикана, с цел да отпразнуват Палмовата неделя, с която се слага началото на Страстната седмица, оповестиха международните организации, представени от БГНЕС.
Призивът „ Осанна! “ огласяше процесията от кардинали, свещеници и елементарни вярващи, които си проправяха път през площада. След къс прочит на Евангелието, папа Франциск напомни на събралите се тържественото влизане на Исус Христос в Ерусалим и по какъв начин той е проправил пътя към смирението, победило „ триумфализма и лицемерието “.
В навечерието на Страстната седмица Светият отец съобщи: “Исус ни сподели по какъв начин да се надигнем пред сложните моменти и да се преборим с най-коварните изкушения като запазим в сърцата си мира и се уповаваме в Бог, който носи благосклонност и живот “.
Главата на Римо-католическата черква означи, че „ с влизането си в Ерусалим, Исус ни е посочил пътя към смирението, което постоянно побеждава “. „ Триумфализмът се пробва да реализира задачите си като постоянно избира най-прекия и елементарен път – посредством подправени обещания и заблуди. Той се храни и процъфтява от думи, които не са изковани на кръста. Христос се опълчи със своята пристрастеност “, безапелационен беше Франциск.
В края на съвсем двучасовата работа Светят отец прикани събралото се голям брой от вярващи да се помолят за мир в Светите земи и в Близкия изток.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР