Хиляди излязоха по централните улици на Мадрид на протест, организиран

...
Хиляди излязоха по централните улици на Мадрид на протест, организиран
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на протест срещу правителството в Мадрид

Хиляди излязоха по централните улици на Мадрид на митинг, проведен от опозиционните дясноцентристки и извънредно десни партии, които се опълчват на проекта на испанското държавно управление, целящ да понижи напрежението в Каталуния, като организира договаряния със сепаратистите, оповестява Би Би Си.

Народната партия и „ Гражданите “ свикаха митинга, откакто министър председателят Педро Санчес разгласи, че привиква среща със сепаратистите. Двете партии дефинираха плануваните диалози като „ изменничество и капитулация “ пред натиска на сепаратистите, и приканиха за предварителни избори.

Също както десните, и ръководещата Социалистическа партия се опълчва на каталунската самостоятелност. Крайнодесните групи, в това число партията „ Вокс “, също имат свои последователи на митинга. Активистите им издигнаха банер с надпис „ За обединена Испания. Избори в този момент! “

Каталунските сепаратисти си върнаха властта в Барселона през май, откакто в продължение на седем месеца бяха под директното ръководство на Мадрид. Напрежението обаче е осезаемо, като мнозина каталунци недоволстват против демонстрацията на мощ от страна на централната власт предходната година, когато сепаратистките водачи бяха упрекнати в противодържавна активност.

Санчес управлява държавно управление на малцинството, което зависи от поддръжката на националистите – в това число каталунците, с цел да остане на власт. Премиерът обаче изрично отхвърля нов референдум за самостоятелност на Каталуния.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР