Хиляди излязоха на протест в центъра на София във вечерта,

...
Хиляди излязоха на протест в центъра на София във вечерта,
Коментари Харесай

Хиляди протестират в центъра на София `за` и `против` промените в Пирин

Хиляди излязоха на митинг в центъра на София във вечерта, когато публично се открива Българското председателство на Европейския съвет.

Протестното шествие под надпис " Искаме да караме ски в България ", проведено от Сдружението „ Бъдеще за община Банско “, стартира в 18 ч. от паметника на Алеко Константинов на бул " Витоша ".

Върху якетата си стачкуващите носят бели фланели с надпис  " Аз обичам да карам ски в България ". Те издигнаха плакати с надпис " Искаме ски в България ", " Не посягайте на зимните спортове ", " Бойко, ние те подкрепихме, поддържа ни и ти ".

Сред участниците в шествието са и Ути Бъчваров, треньорът Валери Григоров, Владимир Каролев, кметът на Банско Георги Икономов, евродепутатът Ангел Джамбазки, вицепремиерът Валери Симеонов.

Крайната точка на шествието е площад „ Александър Невски ”, където ще има концерт с присъединяване на Елица Тодорова, братя Пищолски и Тита, дружно със Skiller & Atesh, DJ Sprite и брейкденсърите от Pachoville Crew и Sofia City Breakers.

" В деня, в който стартира Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, в деня, в който Европа ще гледа към нас, ние желаеме да защитим правото си да се развиваме, правото на България да има зимни спортове, да защитим Правителственото решение за Национален парк " Пирин " - безапелационен е кметът на Банско Георги Икономов.

Същевременно митингът под надпис " Да спасим Пирин! Да спасим България! " стартира в 18.30 ч. на площад " Патриарх Евтимий ". 

Природозащитниците упорстват решението на Министерския съвет за Национален парк " Пирин " да бъде анулирано.

Те издигнаха плакати с надпис " Горите са на България, а не на кмета! ", " We stand strong. Корупцията прави силата ", " Спасете Национален парк " Пирин "

Шествието ще премине по бул. " Левски " и по-късно по бул. " Раковски ", с цел да приключи пред НДК.

Очаквайте подробности
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР