Хиляди излязоха на протест в Малта с искане премиерът на

...
Хиляди излязоха на протест в Малта с искане премиерът на
Коментари Харесай

С искане за оставка: Многохиляден протест в Малта срещу премиера Мускат

Хиляди излязоха на митинг в Малта с искане министър председателят на страната Джоузеф Мускат да подаде оставка. Министър-председателят е обвинен, че се е намесил в следствието на убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Малта се дави в кал”, сподели на митинга известният публицист Рание Фсадни. Той добави, че Мускат е изгубил изцяло своя престиж.

„ Вие и вашата корумпирана клика убихте Дафне, тъй като тя беше права. Колко още ще продължите да си криете ръцете, когато всички знаят, че те са изцапани с кръв?”, попита 16-годишната ученичка Ив Бор Борнело.

Премиерът на Малта ще подаде оставка поради следствието на убийството на Дафне Галиция Близки до Мускат са обвинени за убийството на проверяващата журналистка през октомври 2017 година, той е упрекнат, че се опитал да ги отбрани

Въпреки сериозния публичен напън, ръководещата Лейбъристка партия застана зад Мускат.

Малтийският министър председател евентуално ще остане на поста доникъде на идващия месец. Вчера източници от Лейбъристката партия споделиха, че левоцентристката групировка ще избере нов водач на 18 януари и Мускат ще се отдръпна в същия ден.

„ Цялата група поддържа Джоузеф Мускат и му казахме, че той би трябвало да реши по кое време да подаде оставка. Изборите (за нов водач на Лейбъристката партия) ще се състоят от 8 януари до 18 януари и до тогава той ще остане партиен водач и министър-председател ", сподели пред „ Франс прес” източник от ръководещата групировка.

Бизнесмен е арестуван за убийството на журналиската Дафне Галиция в Малта Тя беше убита преди повече от 2 години с бомба, заложена в колата й

Вчера на малтийския предприемач Йорген Фенек бяха повдигнати обвинявания в съучастие в убийството на Дафне Каруана Галиция на 16 октомври 2017 година
Бившият шеф на кабинета на Мускат Кийт Шембри е обвинен за убийството на проверяващата журналистка.

Премиерът беше упрекнат, че се е намесил в следствието, с цел да отбрани Шембри, който е неговата „ дясна ръка” и непосредствен другар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР