Хиляди хора се събраха в подкрепа на Газа в контролираната

...
Хиляди хора се събраха в подкрепа на Газа в контролираната
Коментари Харесай

Хутите проведоха масов митинг за Газа

Хиляди хора се събраха в поддръжка на Газа в следената от бунтовниците йеменска столица Сана, скандирайки антиамерикански и антиизраелски лозунги.


През последните седмици хутите направиха повече от 20 набези против търговски кораби в Червено море, като обявиха, че работят в символ на взаимност с палестинците в лицето на войната на Израел против Хамас.

От експлоадирането на войната на 7 октомври подкрепяните от Иран бунтовници провеждат ежеседмични митинги в Сана, само че петъчната проява е " най-голямата " до момента, съобщи представителят Мохамед Абдел Салам.

" Милиони хора " взеха присъединяване, съобщи той в обществената медия X.

Фотограф, който сътрудничи на Агенция Франс Прес, стана очевидец на прелитането на размирен хеликоптери и военни самолети над тълпите.

Въздушни фрагменти, оповестени от медийния център " Ансарула " на хутите, демонстрираха море от протестиращи, заляли столичния площад " Ал-Сабин ", носещи палестински флагове и флагове на Хизбула.

" Аллаху Акбар (Бог е най-велик). Смърт за Америка. Смърт за Израел ", скандираха те.

Демонстрантите също по този начин държаха фотоси на бойци хути, убити при американските удари по размирен кораби в Червено море.

Американските военни обявиха, че са потопили три лодки на хути след набези против контейнеровоз, ръководен от транспортния колос Maersk. Бунтовниците оповестиха, че 10 техни бойци са били убити.

" Предизвикваме те, Америка, да се приближиш до нашите крайбрежия ", съобщи последователят на хутите Абдулкарим ал-Марвани, който участваше в митинга.

" Ще превърнем морето, както превърнахме земята, в гробище за Америка и Израел. Ще превърнем морето в зона на удавяне и изгаряне за Америка и Израел ", добави той.

Нападенията против корабоплаването от страна на хутите, които управляват огромна част от крайбрежието на Червено море в Йемен, доведоха до съществени разстройства в работата на водния път, по който се реализира към 12 % от международната търговия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР