Хиляди хора се събраха пред църквата Света Богородица в югоизточния

...
Хиляди хора се събраха пред църквата Света Богородица в югоизточния
Коментари Харесай

Под съпровода на My Way: Над 10 хиляди изпратиха Алексей Навални ...

" Хиляди хора се събраха пред църквата " Света Богородица " в югоизточния московски регион " Марино ", с цел да се простят с Алексей Навални ".

 

Катафалка докара ковчега с тялото на Алексей Навални в църквата и при изваждането му се разнесе всеобщо скандиране на името му. Два часа преди този момент имаше спорна информация дали то е било предадено на околните му.

.
Мария Певчих, един от околните сътрудници на Навални, съобщи за следващ път, че е безусловно уверена, че той е бил погубен. Тя напомни унищожителните за здравето условия, в които той бе държан в пандиза, само че счита, че има съответни събития на 15-16 февруари с съответни виновни лица за ликвидирането му. Разследваме дружно с Христо Грозев, знаем поименно всеки един от участниците и ще изясним какво се случи, добави тя.

 

Посланиците на Съединени американски щати (Лин Трейси), на Германия (Александър Граф Ламбсдорф), на Франция (Пиер Леви), както и дипломатически представители на няколко други страни от Европейски Съюз пристигнаха да се сбогуват с Навални. Освен това на сбогуването с политика бяха видяни някогашният кмет на Екатеринбург Евгений Ройзман, политикът Борис Надеждин, който не бе позволен до президентските избори, и журналистката Екатерина Дунцова.

 

Градските управляващи за траурни ритуали обявиха, че не дават отговор на истината изказванията, че Борисовското гробище, където ще бъде заровен, е затворено с изключение на за най-близките. Сутринта бяха инсталирани арки с детектори за метал

 

Множеството към църквата не стопира да скандира " Русия не е Путин ", " На-вал-ни! " и " А-лек-сей! ", въпреки да имаше предизвестия, че това може да е подсъдимо като поддръжка за разгласен за екстремист и водач на неразрешена поради екстремизъм организация.

.

Трудно е да се преброят стичащите се, само че евентуално са над 10 хиляди, тъй като опашката, в която стоят по няколко души в редица, се извива в целия квартал в продължение на най-малко два километра, споделя " Новая газета ". Чуват се викания " Няма да забравим! ", " Няма да извиним! " и " Героите не умират! ".

.

.

Още от през вчерашния ден в региона бе засилено полицейско наличие. Към 12 часа българско време полицията загради директния път от метростанция " Марино " към православния храм.

 

" Заради траурната гала през днешния ден учениците в " Марино " би трябвало да останат в учебните заведения си след края на занятията ", добави медията

Базираното в Нидерландия " Москоу таймс " заяви за проблеми с мобилния интернет в " Марино ".

 

Кметът на Москва Сергей Собянин през днешния ден забрани прояви в памет на рецензия на Владимир Путин с претекста ограничения против разпространяването на коронавирусната зараза.

 

От Кремъл споделиха, че всяко събиране в памет на Навални е нарушаване на закона. " Нямаме какво да кажем за политика Навални и на неговото семейство ", съобщи представителят на съветския президент  – Дмитрий Песков

 

Гробът, квалифициран за Алексей Навални, се на метър от входа и на практика до оградата на Борисовското гробище в Москва. То е едно от най-старите в града - още от XVI век.

 

Десетки коли на незабавните служби и униформени чиновници заеха позиции от рано сутринта. Полицията също по този начин сложи железни огради към обширна зона преди началото на церемонията.

 

Полицаи ревизират документите и персоналните такъми на минувачите и се появиха известия, че мобилните интернет услуги в региона са изключени. Появиха се и известия, че в църквата е била сложена записка с молба хората да не снимат и да не фотографират.

 

Ковчегът с тялото бе върнат в катафалката след опелото, за което няма съответна дълготрайност (това зависи от свещеника), завърши за към 30 - 40 минути. Множеството скандира " Русия ще бъде свободна! ". Гробището се намира напълно наоколо, там погребението би трябвало да стартира след към един час. Не е ясно дали искащите да оставят цветя там ще бъдат позволени.

От вътрешността на московската черква, където се отслужи опелото на Навални, бе публикувана фотография. На нея родителите му, духовник и близки хора са към отворения ковчег, в който се вижда тялото. Вероятно фрагментът, който е от другояче надълбоко персонално и фамилно събитие, има за цел да разсее всевъзможни спекулации, че опозиционерът е мъртъв или че е бил изпратен в запечатан саркофаг.

.

От специалния уебсайт, на който всеки искащ по света може да " възпламени " свещ в памет на Алексей Навални, оповестиха, че малко след 14 часа българско време това са сторили над 1 милион консуматори. Три часа по-рано това бяха създали четвърт милион. Създателите прецизират, че броячът, който се появява при отварянето, не дава отговор на действителния брой присъединили се. Известно време след активирането му бе прибавен и филтър против ботове.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР