Хиляди хора с автомобили и мотоциклети, надувайки клаксони и развявайки

...
Хиляди хора с автомобили и мотоциклети, надувайки клаксони и развявайки
Коментари Харесай

Крайнодесни в Испания протестират срещу ограничителните мерки

Хиляди хора с коли и мотоциклети, надувайки клаксони и развявайки испански флагове, взеха присъединяване в днешната проява в Мадрид на крайнодясната партия "Вокс " против политиката на държавното управление по отношение на ковид, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Подобни демонстрации на "Вокс " бяха проведени и в други испански градове, измежду които Севиля, Барселона, Малага, Валенсия, Кордоба и Билбао.

Испания, която на 14 март вкара една от най-строгите карантини, стартира да смекчава рестриктивните мерки, само че Мадрид и Барселона не престават да са под карантина.

Демонстрантите приканиха премиера социалист Педро Санчес и вицепремиера от крайнолявата групировка "Подемос " Пабло Иглесиас да подадат оставка поради метода, по който са реагирали на рецесията с ковид - изключително поради карантинните правила и отрицателното им отражение върху стопанската система и заетостта.

"Време е да вдигнем огромен звук против държавното управление на безработицата и бедността, което изостави нашите бизнесмени и работещи ", съобщи "Вокс " в Туитър.

Лидерът на "Вокс " Сантяго Абаскал, който ръководеше демонстрацията в Мадрид, се обърна с тирада към участниците в протестната демонстрация. Абаскал посочи, че държавното управление на Педро Санчес е отговорно за "най-лошото справяне с тази рецесия на цялата планета ".

Протестите против карантината започнаха предходната седмица в богатия мадридски квартал "Саламанка ", където хората показаха недоволството си с дрънчене на тенджери и тигани. Днешната серия от прояви на "Вокс " обаче е първият проведен митинг против държавното управление от началото на пандемията от ковид, отбелязва Ройтерс.

Испания записва 28 628 смъртни случая от Ковид-19 и 234 824 случая на заразяване с ковид.

Чуждестранните туристи ще могат да се завърнат в Испания от юли, разгласи в това време през днешния ден министър председателят Педро Санчес.

Страната е в развой на излизане от една от най-строгите карантини в Европа, въведена на 14 май, отбелязва Ройтерс

Това лято ще има туристически сезон, цитира ТАСС изявлението на испанския министър председател. По думите му от юли ще се възобнови влизането на задгранични туристи в страната при безвредни условия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР