Хиляди хора излязоха по улиците на Рио де Жанейро с

...
Хиляди хора излязоха по улиците на Рио де Жанейро с
Коментари Харесай

Продължават протестите срещу мерките за борба с пожарите в Амазония

Хиляди хора излязоха по улиците на Рио де Жанейро с искане да бъде направено повече в борбата с горските пожари, обхванали Бразилия. Протести се състояха и в други градове на страната.

 © БГНЕС
Демонстрациите в Бразилия в отбрана на природата прераснаха в антиправителствени митинги. Някои от посланията бяха отправени към президента Жаир Болсонаро, а надписи гласяха, че той изгаря бъдещето на Бразилия. Деца също се включиха в шествията с плакати, призоваващи за отбрана на планетата и Амазония.

Пожарите по това време са нещо всекидневно за Бразилия, само че тази година те са доста повече и по-опустошителни.

Темата за пожарите в Бразилия е в центъра на диалозите и на срещата на Г-7 в Биариц. Домакинът Еманюел Макрон обаче беше засипан с обидни мнения в Туитър, един от които на бразилски министър, който го упрекна, че не е на висотата на този спор.
Дениз Памплона, протестираща: Макрон сподели, че водачите на срещата на върха са покрай съглашение по какъв начин да оказват помощ на Бразилия. Мисля, че това е належащо, тъй като Болсонаро прави всичко неверно, само че светът го вижда. Време е да се отбрани освен Амазония, а всичко.
Междувременно бразилските управляващи разпоредиха в гасенето на пожарите да се включи и армията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР