Хиляди хора излязоха по улиците на 11 града в Дания

...
Хиляди хора излязоха по улиците на 11 града в Дания
Коментари Харесай

Шведската активистка Грета Тунберг в Дания: Все още можем да поправим нещата

Хиляди хора излязоха по улиците на 11 града в Дания с претенции да се вземат ограничения срещу световното стопляне преди утрешните европейски избори и плануваните за 5 юни национални избори, съобщи ДПА.

Шведската екоактивистка Грета Тунберг изнесе тирада в парк в Копенхаген, в която предизвести, че излъчванията парникови газове не престават да порастват макар красивите думи и обещания на нашите водачи и политици. В Дания шествия с претенции към локалните политици за дейности по климатичните промени се провеждат от 2015 година

"Все още можем да изправим нещата, само че за тази цел би трябвало да стартираме от през днешния ден ", сподели Тунберг. Тя е на 16 години, тъй че не може да гласоподава в европейските избори, които ще се състоят на следващия ден в множеството страни от Европейски Съюз, в това число Дания и Швеция. "Тези, които ще бъдат най-засегнати от климатичната и екологична рецесия, младежите като мен, не могат да гласоподават. Така че гласувайте в случай че не за вас, най-малко за нас ", съобщи тя.

Сред другите изказали се на шествието в Копенхаген е Кони Хедегор, която е била европейски комисар за политиката за климата. По оценка на полицията в шествието в Копенхаген са взели участие към 30 000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР