Хиляди хора излязоха днес на първомайско шествие в Париж и

...
Хиляди хора излязоха днес на първомайско шествие в Париж и
Коментари Харесай

Безредици избухнаха по време на първомайската демонстрация в Париж

Хиляди хора излязоха през днешния ден на първомайско шествие в Париж и в други огромни градове във Франция, заяви Франс прес.

Отделно от проведената от профсъюзите проява във френската столица, в региона на моста "Остерлиц " се събраха към 1200 души с тъмни облекла, качулки и скрити зад маски лица. Те скандираха антифашистки лозунги, развяваха руски флагове и издигнаха антиправителствени плакати, означи Ройтерс. Някои започнаха да издигат барикади и да замерят с бомбички разположените на бул. "Опитал " сили за битка с безредиците, които отвърнаха с водни оръдия и сълзотворен газ.

Демонстрантите изпотрошиха прозорците на ресторант "Макдоналдс " и хвърлиха вътре "коктейли Молотов ". Пострада също по този начин сервиз на "Рено ", намиращ се на шосе до гара "Остерлиц ", а строителна машина бе подпалена, се вижда на снимани от "Ройтерс " фрагменти.

Френският вътрешен министър Жерар Колон написа в "Туитър ", че "силите на реда вършат всичко допустимо да сложат завършек на това нарушение на публичния ред и да задържат отговорните ". Кметицата на Париж Ан Идалго сподели, че "осъжда насилието, осъществено през днешния ден в Париж от маскирани хора ", чиято единствена цел е "да всяват безпорядък по улиците на града ", съобщи ТАСС.

Вчера полицията предизвести за вероятни конфликти с крайнолеви анархистки групировки, откакто в обществените мрежи се появи апел за "Революционен ден ".

В провинцията няколко десетки хиляди души участваха в демонстрации по апел на авторитетни профсъюзи и крайнолеви организации, които протекоха умерено.

Френският президент Еманюел Макрон, който бе определен през май 2017 година с обещанието да съживи френската стопанска система и да подкрепи основаването на работни места, е в спор със синдикатите поради проектите му да либерализира регулациите в областта на заетостта, означи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР