Хиляди хиндуистки поклонници се намират на тесния ръб на активен

...
Хиляди хиндуистки поклонници се намират на тесния ръб на активен
Коментари Харесай

Хиляди хиндуистки поклонници благодарят на боговете си по ръба на активен вулкан

Хиляди хиндуистки поклонници се намират на тесния борд на деен вулкан в Индонезия.

Те са пристигнали на планината Бромо в Източна Ява, с цел да вземат участие в многовековна религиозна традиция, която изисква от тях да хвърлят блага в димящия кратер на планината. Поклонниците се изкачват на върха, носейки кози, крави, пилета и каквото друго възнамеряват да предложат на боговете като част от фестивала Ядня Касада.
Донесох като подарък артикули - картофи, праз, бонбони, закуски, а също и пари в брой.
Рохим, поддръжник

Всяка година хора от племето Тенгер се събират от околните планини, с цел да хвърлят плодове, зеленчуци, цветя и даже добитък в кратера на планината Бромо като част от фестивала.
В стопанството ни имаме доста крави и тази може да се счита за подарък, по тази причина я донесохме тук, с цел да я върнем на Бога.
Сламет, аграрни производител

За първи път след пандемията от Ковид-19 управляващите позволиха достъп до мястото.

Стоейки на стръмните скатове на кратера, други селяни - които не са членове на племето Тенгер - се пробват да заловят жертвоприношенията с мрежи, преди те да изчезнат в кратера на вулкана.

Едномесечният фестивал датира от легендите от 15-и век за кралството на яванската индуска принцеса Маджапахит и нейния брачен партньор. Неспособни да раждат деца след години брак, двойката моли боговете за помощ. Молитвите им били чути и им били обещани 25 деца, стига да се съгласят да жертват най-малкото си дете, като го хвърлят в планината Бромо. Така почнали жертвоприношенията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР