Хиляди граждани се събраха тази вечер пред президентството, за да

...
Хиляди граждани се събраха тази вечер пред президентството, за да
Коментари Харесай

Многохилядно шествие в подкрепа на Украйна, срещу руския нацизъм

Хиляди жители се събраха довечера пред президентството, с цел да изразят поддръжката си за Украйна и да осъдят съветската експанзия против суверенната страна. Те нося украински и български флагове, както и флага на Европейски Съюз.

Демонстрантите показаха недоволството си против политическото държание на президента Румен Радев, който се опълчи на оказването на военна помощ на украинската страна и неведнъж показва прокремълски позиции.

Множеството потегли по бул. „ Цар Освободител “, като първоначално му беше разгънат огромен украински байрак и звучеше „ Одата на насладата “ – в чест на Деня на Европа. След това протестиращите поеха по „ Раковска " и " Граф Игнатиев ".

Друг лъч на шествието мина и край Мемориала на окупаторската алена войска, където имаше засилена полицейска защита.

След това и двата лъча се насочиха към бул. „ Драган Цанков “, с цел да доближат до съветското посолство. Сградата на посолството беше осветена в цветовете на украинското знаме.

Демонстрантите издигнаха лозунги против съветския президент Владимир Путин и против насаждания в Русия нов нацизъм, който стана прочут под названието рашизъм.

Видеото е снимано от Вера Стаевска, една от уредниците на митинга.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР