Хиляди демонстранти тръгнаха днес към парламента на , за да

...
Хиляди демонстранти тръгнаха днес към парламента на , за да
Коментари Харесай

Хиляди на протест срещу ковид ограниченията в Нова Зеландия

Хиляди стачкуващи потеглиха през днешния ден към Народното събрание на , с цел да стачкуват против коронавирус рестриктивните мерки. Това докара до разполагането на огромен брой полицейски сили към постройката в Уелингтън, известна като „ Пчелния кошер “ (Beehive).

Около 3000 души, множеството от които не носеха маски, си проправиха път през центъра на столицата, като измежду тях имаше десетки мотоциклетисти с отличителни знаци на рокерски групи, които форсираха моторите и „ пилеха “ гуми, съобщи БГНЕС.

Някои от присъстващите носеха флагове с надписи „ Тръмп 2020 “, а други - плакати с послания от маорски групи, хора, наранени от затварянето на домове, и учители, които са застрашени да изгубят работата си, в случай че откажат да се имунизират.

Други бяха ориентирани към премиера Джасинда Ардърн с лозунги като " Pro Choice, Anti Jacinda " (За избора, срещу Джасинда), " Медийни неистини " и " Медийна измяна ".

Протестът беше кротичък, като стачкуващите се разпръснаха, откакто извършиха всеобща хака на територията на Народното събрание. Традиционната маорска хака се употребява по разнообразни способи - за заплашване на противници, за празнуване, само че и за недоволство.

Полицията съобщи, че в Уелингтън няма задържани, макар че показаха отчаяние от толкоз доста участници, пренебрегнали коронавирусните ограничавания.

Един служител на реда е бил ухапан по време на обособен дребен митинг в покрайнините на Окланд, когато полицията физически е отстранявала стачкуващ от пътя.

Ардърн съобщи, че множеството новозеландци поддържат реакцията на нейното държавно управление против вируса, като цитира данни, съгласно които съвсем 90 % от популацията е получило първата си доза ваксина.
 Улични банди в Нова Зеландия се включиха в пропагандата за имунизиране Улични банди в Нова Зеландия се включиха в пропагандата за имунизиране
Членове на няколко новозеландски улични банди насочиха взаимен апел към съгражданите си да се имунизират против ковид, съобщ...

„ Това, което видяхме през днешния ден, не е представителна извадка за по-голямата част от новозеландците “, сподели тя пред кореспонденти.

Правителството на Ардърн предприе строги ограничения за битка с Covid-19, в това число строги забрани и ограничавания по границите, с помощта на които Нова Зеландия записва единствено 31 смъртни случая от вируса при население от пет милиона души

От средата на август жителите на най-големия град в страната - Окланд, са принудени да останат у дома, а тази седмица Ардърн уточни, че рестриктивните мерки ще останат в действие до края на ноември.

Тя даде обещание да вкара повече свободи, в това число преустановяване на заповедите за затваряне, откакто 90 % от популацията бъде изцяло имунизирано.

Въпреки това, на тези, които останат неимунизирани, ще продължат да им се постановат ограничавания върху заетостта, пътуванията и опциите за развлечение. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР