Хиляди демонстранти се събраха днес на централния площад Старе место

...
Хиляди демонстранти се събраха днес на централния площад Старе место
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Прага срещу ограниченията заради пандемията

Хиляди стачкуващи се събраха през днешния ден на централния площад " Старе место " в Прага, с цел да стачкуват против рестриктивните мерки поради пандемията от ковид, които неотдавна бяха продължени, съобщи ДПА. Според полицията участниците в митинга са били 2000, а съгласно уредниците - 5000. Снимка: EPA Повечето от стачкуващите не носеха защитни маски и не съблюдаваха отдалеченост между тях. Те издигнаха чешки флагове и плакати с надпис: " Стоп на корона-терора " и " Стоп на Коронавирус тиранията ". В дневния ред на събитието бяха планувани изявления на представители на хотелиерския и ресторантьорския бранш, фитнес треньори и браншови синдикати. Сред ораторите бе и някогашният президент Вацлав Клаус.

В четвъртък Чехия удължи периода на карантинните ограничения за битка с разпространяването на ковид до 22 януари. По силата на настоящите понастоящем карантинни правила е неразрешено събирането на повече от двама души на едно публично място. В Чехия е в действие вечерен час от 21 ч. до 5 ч. на идната заран. Снимка: EPA По-рано през днешния ден президентът Милош Земан прикани сънародниците си да бъдат търпеливи и да съблюдават въведените ограничения, с цел да се спре разпространяването на ковид.

До през вчерашния ден имунизираните против COVID-19 в Чехия бяха 40 000. Самият Земан, който е на 76 години и страда от диабет и невропатия, евентуално ще бъде имунизиран след към седмица. Снимка: EPA Чешкият водач през днешния ден разгласи, че е изискал от Израел да показа с Чехия опита си при имунизиране против ковид, защото Чехия има в този момент растеж на разпространяване на болест, който е един от най-високите в света.

Израел пък е ваксинирал към този момент милион и половина души - движение, което съгласно израелския министър председател Бенямин Нетаняху е най-бързото в света, съобщи Франс прес.

Досега в Чехия са регистрирани над 830 000 доказани случая на болест с ковид и над 13 000 умряли от затруднения от болестта. На два пъти в седмицата за ден бяха регистрирани над 17 000 нови случая на болест.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР