Хиляди аржентинци протестираха по улиците на Буенос Айрес срещу мащабните

...
Хиляди аржентинци протестираха по улиците на Буенос Айрес срещу мащабните
Коментари Харесай

Масови протести в Буенос Айрес срещу съкращенията на служители

Хиляди аржентинци стачкуваха по улиците на Буенос Айрес против огромните промени със съкращения на чиновници и строги ограничения за икономии. Те бяха подхванати от новия президент Хавиер Милей, който завоюва изборите с заричане да възвърне стопанската система, съобщи БНР.

На демонстрациите се стигна до конфликти с полицията.

Аржентинските синдикати показаха изрично противоречие с ограниченията на новия президент Хавиер Милей.

Той разгласи към 300 промени с друг обсег. Няма да бъдат възобновени договорите на над 5000 държавни чиновници, наети тази година преди встъпването на Милей в служба. Ще бъдат преразгледани договорите на други, които работят по-отдавна. Орязване на транспортните и енергийните дотации също е част от огромния проект на новата власт за съкращения за възкръсване на стопанската система. Предвижда се и приватизация на държавни промишлености за стимулиране на износа и вложенията.

Хавиер Милей, който встъпи в служба на 10 декември, се дефинира като анархокапиталист, борещ се против " политическата прослойка " в Аржентина.

На фона на предстоящата инфлация от към 200 % до края на годината и растящата беднотия Милей даде обещание да понижи заплатите в бюджетния бранш и държавните регулации. Властите предизвестиха и за ограничения против стачкуващи, които блокират пътища. Синдикатите оспорват правото на Милей да вкарва ограничения с изключителни укази, като по този метод заобикаля Народното събрание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР