ХII-тият Гала концерт на Фестивала за поп и рок музика

...
ХII-тият Гала концерт на Фестивала за поп и рок музика
Коментари Харесай

Алек Сандър пее на гала концерт в София

ХII-тият Гала концерт на Фестивала за поп и рок музика „ СОФИЯ “ 2022 още веднъж превзема

феновете на поп и рок музиката, изпълнен с невероятни страсти, очаквания за бъдещи триумфи, религия в нашето творчество и обич към българската музика. За 12-та поредна година ще събере на една сцена известни и млади български реализатори.

Те ще показват новите 13 авторски песни. Авторите, които се състезават тази година са Наско Ляпчев, Георги Милтиядов, Десислава Софранова, Петър Маринов, Петър Писарски, Иван Нестеров, Ивайло Терзиев, Иван Неделчев, Боби Ейнджъл, Рафи МанукЖамакорцян, Петър Москов, Димитър Бенков, Валери Славчев, Пенко Богданов, Иван Кръстев, Ваня Маркова, Йордан Данев, Пламен Ковачев, Антон Серкеджиев, Христо Деянов, Джина Дундова, Владимир Джамбазов. Техните песни ще се показват от едни от най-утвърдените и млади реализатори:

Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Христо Деянов, група Атлас, група Хоризонт, група Графит, DELTA ROOSTERS, WEIL, ROCK SESSION, Мартина и Калки, Антония Маркова, Виктория Главчева, Наско Ляпчев, Георги Низамов, Катина, Тодор Николаев и Донко Марков. Фаворитът ще бъде определен от конкурсно жури, включващо известни музиканти, композитори, публицисти и общественици. Събитието се провежда от Столична община и Сдружение „ Спринт Продакшън ” и с поддръжката на Министерството на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националниятдворец на културата и в партньорство със Сдружението „ Независими създатели, музиканти и продуценти “ /СНАМП/, всички другари, съидейници и сътрудници.

Песента на Публиката се избира от феновете, слушателите и публиката, като песента – любимец може да бъде подкрепена със SMS на обединен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на ария (напр. DMS BUDNI 1, DMS BUDNI 2, DMS BUDNI 3 и така нататък до 13). Цена на един SMS e 1.00 лева (за всички мобилни оператори). Средствата са в интерес на Благотворителната акция на Столична община „ Нека бъдем по-добри “, която и тази година поддържа идеята: Информационна акция в поддръжка на дами с репродуктивни проблеми „ Да сверим биологичния си часовник в точния момент “.

Тя е от извънредно значение за демографската политика на страната ни и насочва послания, ориентирани към предварителна защита и запазване репродуктивното здраве на младежите в България и да насърчи дами на възраст сред 25 и 35 години да се изследват, с цел да схванат какъв е репродуктивният им статус. Изследването лишава минути, само че резултатът може да е един нов мечтан човешки живот. По традиция Събитието се организира под извънреден и настоящ за годината слоган. Музикалният конгрес тази година е ориентиран към поддръжка на идеята за повече българска музика в народен ефир. Именно по тази причина слоганът на ХII-тото издание  на събитието е „ За повече българска музика в народен ефир “, с цел да насочи вниманието на виновните институции, националните и частни медии върху значимата задача заприсъствие на повече музика на български език в националния ефир, и в поддръжка на българските създатели. Музикалният конгрес ще се организира в навечерието на празника на Столицата, на 15 септември, от 19:00, в първа зала на НДК.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР