Хибридното смесване на дива азиатска и домашна котка дава като

...
Хибридното смесване на дива азиатска и домашна котка дава като
Коментари Харесай

Характер и поведение на бенгалска котка

Хибридното разбъркване на дива азиатска и домашна котка дава като резултат красиво поколение, познато през днешния ден като бенгалска котка.

Тези грациозни създания с гъста, мека и лъскава четина имат няколко цветови разновидността, а гласът на животното се отличава с доста звукови нюанси. Затова красивата бенгалска котка е мечтан домакински питомец, само че съжителството с всяка животинска порода зависи от характера и държанието на типа, нюансирани от характера на самия образец.

Какво може да се каже, че главните особености в държанието на бенгалската котка?

Какво е държанието на бенгалската котка?

Предци на тази порода са същински диви котки, които не са съумели да заживеят като част от човешкия дом, само че това качество не се е пренесло в техния потомец - бенгалската котка. Тя се отличава с гальовен и палав темперамент. По разсъдък е чудесно развита.

От дивите котки е запазила единствено игривия си характер, присъщ освен за детската възраст, само че и за целия живот. Поради тази специфичност е доста добър другар на децата до края на живота си.

 Бенгалска котка

Домашен любим с такива характерности се нуждае от доста играчки, с които да се забавлява по времето, когато притежателите отсъстват от вкъщи. Нужни са и всевъзможни катерушки и други съоръжения, на които бенгалската писана да упражнява катераческите си качества.

Бенгалските котки се нуждаят от вниманието на стопаните си повече от други породи, които са по-самостоятелни и независи. В това отношение бенгалците повече припомнят кучетата, даже развиват някои техни привички, като носенето на разнообразни играчки на стопанина като покана да поиграят дружно.

Породата е доста лоялна към хората и приема добре всички останали членове на дома, както хора, по този начин и животни. Не бива обаче да се не помнят ловните инстинкти на дивите родственици на тази котка и това е добре да се има поради при съществуване на други животни, които в природата са обект на лов за тях.

Тези красиви котки обичат водата и я употребяват като отлично развлечение, освен да я следят, само че и да се къпят с нея. Прословутата злост на котките към водата при тях не важи и къпането на домашния любим няма да съставлява проблем, а по-скоро развлечение.

 Малко бенгалско коте

Трудности с породата бенгалска котка

Основна компликация за притежателите на домашни котки е тяхната злост към разходките на открито със стопанина. Бенгалската котка излиза умерено на мотив и извършва команди, още веднъж сходно повече на куче, в сравнение с котка.

Бенгалците обаче не са подобаващи за стопани, които обичат да спят до късно, защото тази котка има толкоз мощен глас, че може да разсъни и най-дълбоко заспалия притежател.

Невниманието и неприятната преценка по отношение на държанието на бенгалската котка може да коства живота на различен домакински любим, с който изящната домашна питомка играе - птиче или гризач.

Вижте още:

- Колко живее бенгалската котка;

- Хранене на бенгалска котка;

- Болести при бенгалската котка;

- Обяви и цени за бенгалска котка;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР