Хибридният сериал Марс се завръща на 11-и ноември в 21:55

...
Хибридният сериал Марс се завръща на 11-и ноември в 21:55
Коментари Харесай

Световноизвестният режисьор Рон Хауърд пред „Труд”: Марс очаква човечеството

Хибридният сериал „ Марс ” се завръща на 11-и ноември в 21:55 часа с ветерана Дий Джонсън на командния пулт

Експертни „ визионери ”, измежду които Йлън Мъск, Бил Най, Елън Стофън, Наоми Клайн и Стивън Петранек, претеглят противовеса сред просвета и промишленост в човешкото тераформиране на този прелестен нов свят

Новите епизоди на „ Марс ” са по-амбициозни и с повече обсег. Знаехме какво вършим и какво да търсим. Поставихме повече акцент върху човешката драма

Много е мъчно за който и да е филм да се състезава с „ Аполо 13 ”. Това беше удивително прекарване за мен

Том Ханкс и Кейт Бнашет са най-големите експерти, които съм режисирал

Хората сме длъжни да търсим нови светове тъй като няма гаранция, че ще можем да продължим съществуването си на нашата планета безконечно

 52_mars3 Големият Рон Хауърд стартира кариерата си като дете артист в малкия екран, а след това става един от най-успешните режисьори и продуценти в света за последните 40 години. Той е притежател на „ Оскар ” за „ Красив разум ” и е прочут на фенове от няколко генерации със заглавия като „ Какаквида ”, „ Аполо 13 ”, „ Уилоу ”, „ Обратна двигателна сила ”, „ Далече, надалеч ”, „ Откуп ”, „ Гринч ”, „ Ед Телевизията ”, „ Шифърът на Леонардо ”, „ Късметлията ”, „ Фрост/Никсън ”, „ Ангели и демони ” и доста други. Сега Хауърд продуцира поредицата на National Geographic „ Марс ”.

Хибридният сериал, който комбинира игрални и документални детайли е окачествяван от рецензията като „ впечатляващ ”, „ въодушевяващ ” и „ научно откровен ”. „ Марс ” се завръща с втори сезона на 11.11. в 21:55 ч. по National Geographic. Новите шест епизода не престават неповторимия хибриден формат от редуващи се игрални и документални фрагменти. Създателите се пробват да предвиждат какъв би бил животът на Червената планета, съдейки по протичащото се на Земята през днешния ден.

Tози сезон на „ Марс ” изследва по-дълбоко границите сред науката и промишлеността в една изолирана и безпощадна необетована земя. Историята е очевидец на непрестанна битка за превъзходство на човешките претекстове и ползи за финансовата полза от една страна и проучванията от друга. Дали индивидите ще разчупят оковите, откакто се трансфорат в междупланетна раса, или са обречени да повторят същите неточности и в новия свят?

Експерти, спечелили прозвището „ визионери ”, още веднъж ще превеждат аудиторията през премеждията и опциите, откриващи се пред хората на Марс. Тази елитна група включва някои от най-големите имена в човешките проучвания, технологии, науки за околната среда и обществени науки като Илон Мъск, изпълнителен шеф на SpaceX, Елън Стофън, някогашен шеф на НАСА, Мичио Каку, физик теоретик и футурист, Кейси Драйър, шеф на галактическата политика в Planetary Society, Антония Юхаш, водещ петролен и енергиен специалист, и Наоми Клайн, създател на бестселъри, деятел и отличен с награди публицист, изследващ климатичните промени.

Проектът пасва идеално на грандиозна кино фигура като Рон Хауърд. В изявлението с носителя на „ Оскар ” са употребявани и въпроси на задгранични медии. Разговорът с Рон Хауърд е сбъднат благодарение на FOX България.
 52_mars  52_mars1  52_mars2  53_mars1  53_marsfox  53_musk
-Мистър Хауърд, на какво се дължи поп-културният интерес към Червената планета и за какво футуристичните сюжети за покоряването на този нов свят постоянно са мрачни?
-Аз мисля, че хората по природа са откриватели. Все още има нпознати кътчета на нашата планета, само че сме кацали на Луната. Следващият огромен въпрос е по какъв начин да стигнем оттатък и за какво. Марс предлага примамливи благоприятни условия. Стигането на хора до там е голямо предизвикателство за всички, които са ангажирани с идеята за нови огромни открития в дълбокия космос. Също по този начин мисля, че хората сме длъжни да търсим нови светове тъй като няма гаранция, че ще можем да продължим съществуването си на нашата планета безконечно.
А за развлекателната промишленост концепцията за Марс предлага завладяващи и трагични сюжети, които вълнуват феновете. Някои от тях са мрачни тъй като изискванията на Марс са сурови. Но ние би трябвало да се възползваме от този миг на софтуерен прогрес, както споделя и Илон Мъск, с цел да се опитаме да изпълним това рисково и мъчно странствуване. Защото не се знае какво ще стане с планетата ни. А Марс чака човечеството. Когато започнах да работя по плана за сериала „ Марс “ си мислех, че е просто една добра приключенска история. Сега съм уверен, че е допустимо и ние би трябвало да използваме науката, за пресичането на нови галактически граници.

-Кое беше най-голямото предизвикателство в основаването на сходна поредност?
-Още първоначално ние трябваше да напипаме салдото сред игралната и документалната част. За сезон 2 си научихме уроците от триумфа на сезон 1. Новите епизоди са по-амбициозни и с повече обсег. Знаехме какво вършим и какво да търсим. Поставихме повече акцент върху човешката драма.

-Кога започнахте да се интересувате от галактическата тема?
-Още преди да стартира работа по „ Аполо 13 “ през 90-те години на предишния век. За този филм искахме да представим действителната повреда по допустимо най-реалистичния и безапелационен метод. Да сложим публиката на мястото на астронавтите.

-Трудно ли събрахте и организирахте екипите от специалисти и учени, за „ Марс “? Те радваха ли се да бъдат част от сходен план?
-Да, за благополучие имахме невероятна поддръжка от изключителни персони от тази сфера, които се свързаха с нас и се ангажираха да обогатят плана с допустимо най-новата и качествена информация. Всички тези експрети оцениха обстоятелството, че с този сериал ние не задаваме въпроса дали би трябвало да отидем на Марс. Ние към този момент разпростирам визията за това по какъв начин би изглеждал живота на Марс. Какво би било, когато в действителност стигнем там. Всички тези учени прегръщат концепцията за пътешествието до Червената планета.

-Работили сте с доста огромни артисти и актриси. Кои се държаха най-професионално и Ви направиха най-силно усещане?
-Повечето артисти са доста професионални. Знаем, несъмнено, историите за ексцентрично държание, само че това не се случва постоянно. Но в случай че би трябвало да кажа за най-професионалната звезда, с която съм работил ще би трябвало да предпочитам сред Том Ханкс и Кейт Бланшет. Невероятни са. Те са фантазията на всеки режисьор.

-Имате ли си обичан Ваш филм и за какво?
-Много е мъчно за който и да е филм да се състезава с „ Аполо 13 “. Това беше удивително прекарване за мен. И за мое благополучие продължава да вълнува феновете. Затова и с моя сътрудник в Imagine Entertainment Браян Грейзър още обичаме да описваме истории,базирани на действителни събития, които са свързани с галактическите открития и завършения. Е, беше ми супер занимателно и да дирижирам „ Соло: История от „ Междузвездни войни “.

-Как си представяте живота на Земята в случай че човечеството успее да колонизира Марс?
-Човечеството съумя да извлече голяма изгода от технологиите и откритията, които в огромна степен бяха повлияни и подсилени от Космическата конкуренция сред Съветския съюз и Съединени американски щати. Сега толкоз доста други велики страни са се присъединили в научния поход към звездите. Тази пристрастеност на човечеството да открива и да преначертава границите на познатото има голям капацитет да направи живота на Земята по-сигурен и по-качествен. Пътешествието до Марс е още една опция да извлечем изгода от напредъка на технологиите. Всички на Земята би трябвало да се радваме в случай че стигнем до Марс. Животът непроменяемо ще се усъвършенства. Нашият сериал изследва тематиката за Марс, само че съществуват толкоз доста още благоприятни условия и пътища за галактически открития. И всичките съдържат в себе си капацитета да облагородят човешкия живот.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР