Херберт Кикъл предложи да се ограничи сътрудничеството с критично настроени

...
Херберт Кикъл предложи да се ограничи сътрудничеството с критично настроени
Коментари Харесай

Австрийски министър оцеля след вот на недоверие


Херберт Кикъл предложи да се ограничи съдействието с сериозно настроени медии

Австрийският вътрешен министър Херберт Кикъл, който е от крайнодясната Партия на свободата (ПС), оцеля при избор на съмнение, импортиран в Народното събрание поради предлагането му да се ограничи съдействието с сериозно настроени медии и да се подчертава върху националността на обвинени за закононарушения чужденци, предадоха Българска телеграфна агенция и ДПА. 

Опозиционните партии, внесли предлагането, изгубиха вота, откакто болшинството от депутатите от ръководещата коалиция на десноцентристката Народна партия и крайнодясната ПС поддържаха министъра. 

Скандалът избухна през вчерашния ден, откакто локални медии разгласиха инструкции на представител на вътрешното министерство, в които той приканва пресслужители на полицията да лимитират съдействието си с няколко вестника. Освен това той им предлага отсега нататък да концентрират вниманието върху националностите на обвинените при отразяването на закононарушения, осъществявани от претенденти за леговище. 

Либералният опозиционен народен представител Ники Шерак - един от вносителите на вота на съмнение, упрекна Кикъл, че подражава на десни политици като унгарския министър председател Виктор Орбан, италианския популист, в този момент вътрешен министър, Матео Салвини или на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. 

В отговора си министърът се разграничи от проектите за игнориране на някои медии, само че отбрани политиката на разкриването на националността на обвинените. " Хората имат право да бъдат изцяло осведомени ", сподели Кикъл, като свърза половите закононарушения с " негодната миграционна политика " на предходните центристки държавни управления. 

Консервативната Народна партия на канцлера Себастиан Курц не поддържа вота, само че един от нейните депутати даде да се разбере, че доверието във вътрешния министър е на привършване.

" Да се разчита на доверие е знак на намаляване на доверието ", сподели той, цитирайки немския стихотворец и драматург Бертолт Брехт. /Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР