HERA, Органът на Европейската комисия за готовност и реакция при

...
HERA, Органът на Европейската комисия за готовност и реакция при
Коментари Харесай

ЕК подписа договор за доставка на протеинова ваксина срещу COVID-19

HERA, Органът на Европейската комисия за подготвеност и реакция при изключителни здравни обстановки, подписа рамков контракт за взаимно възлагане на публични поръчки с сдружението HIPRA HUMAN HEALTH за доставка на тяхната протеинова ваксина против COVID-19. Това оповестиха от Европейска комисия.

В взаимното възлагане на публични поръчки вземат участие 14 страни членки и други страни, като в границите на тези поръчки те могат да закупят до 250 милиона дози. „ Тъй като броят на случаите в Европа още веднъж нараства, този контракт ще направи имунизацията на HIPRA бързо налична за участващите страни, незабавно щом тази ваксина получи позитивна оценка от Европейската организация по медикаментите “, означават от Еврокомисията.

Договорът за взаимно възлагане на публични поръчки с HIPRA добавя към този момент необятния набор от ваксини, обезпечени посредством тактиката на Европейски Съюз за имунизациите, в това число договорите, които към този момент са подписани с AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax и Valneva. В рамките на тактиката на Европейски Съюз за имунизациите са обезпечени към 4,2 милиарда дози. Благодарение на разнообразния набор от обезпечени ваксини Европа продължава да бъде добре готова за имунизиране против COVID-19, като употребява ваксини, които са безвредни и ефикасни, твърдят от Европейска комисия. Участващите страни могат да решат да подаряват ваксини на страни с ниски и междинни приходи или да ги пренасочват към други европейски страни.

Бивалентната рекомбинантна протеинова ваксина на HIPRA, която понастоящем е в развой на настоящо разглеждане от Европейската организация по медикаментите, се създава като бустерна доза при към този момент ваксинирани лица на възраст 16 и повече години. Ваксината HIPRA се съхранява при температура на изстудяване сред 2 и 8°C, което улеснява съхранението и разпространяването в Европа и по света.

Ваксината против COVID-19 на HIPRA понастоящем е в развой на настоящо разглеждане от Европейската организация по медикаментите (EMA). Ако имунизацията получи позволение за стартиране на пазара, участващите страни ще могат да закупят имунизацията посредством настоящия рамков контракт.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР