Hensoldt, доставчик на сензорни решения и лидер в европейската отбранителна

...
Hensoldt, доставчик на сензорни решения и лидер в европейската отбранителна
Коментари Харесай

Eurodrone ще разполага с нов радар за безопасна работа

Hensoldt, снабдител на сензорни решения и водач в европейската отбранителна промишленост, разгласи създаването на своята система за предизвестие за конфликт от последващо потомство.

По поръчка на Федералната работа за съоръжение, осведомителни технологии и поддръжка на Бундесвер (BAAINBw), Hensoldt ще създаде система за „ разкриване и отбягване на радар “ (DAA) за идния план Eurodrone.

Проектът, взаимно изпитание сред Франция, Германия, Италия и Испания, ще сътвори безпилотен двутурбовитлов аероплан, кадърен да транспортира потребен товар до 2000 кг. Авангардният радар на Hensoldt ще изведе сигурността на дрона и ръководството на въздушното пространство на ново равнище.

Сензорът „ разкриване и отбягване на радар “ пресмята маневри за отбягване на конфликт посредством непрестанно разкриване, систематизиране и следене на приближаващи се обекти във въздушното пространство.

Системата е проектирана да бъде многофункционална, тъй че да може да се употребява и за други цели, като метеорологичен радар и помощ за кацане.

Тъй като дроновете стават все по-разпространени в нашето небе, обезпечаването на тяхната безвредна интеграция с пилотирани летателни апарати е от извънредно значение. Усъвършенстваната радарна технология на Hensoldt е основна за постигането на тази цел.

Подобряване на сигурността на дронове с демонстрации и изследвания

За да подсигурява сполучливото внедряване на „ радара за разкриване и отбягване “, основаната в Мюнхен компания организира цялостни изследвания за допустимо минимален риск както на национално, по този начин и на европейско равнище.

Тези изследвания се концентрират върху концепцията и дизайна на профилирана радарна сензорна система и са съобразени с неповторимите условия на плана Eurodrone. Компанията също по този начин е провела обширни летателни тестови акции, демонстрирайки функционалните благоприятни условия на своята радарна система.

Тъй като DAA е значим съставен елемент за полети и задачи, това акцентира нуждата и условията за сигурност да се съблюдават и утвържденията да се глобяват от интернационалните органи за авиационна сигурност и военни организации.

Значението на Eurodrone

Проектът Eurodrone съставлява огромна стъпка напред за европейските военни качества и автономност. С бюджет от 7,1 милиарда евро и управителен от Airbus, главната цел на плана е да понижи зависимостта на Европа от американски дронове като Reaper.

Eurodrone ще бъде дрон за междинна височина и дълга устойчивост, предопределен да работи както в цивилен, по този начин и във военни въздушни пространства.

Предлага се в две версии – едната е оборудвана за задачи за разузнаване и наблюдаване, а другата е въоръжена за бойни интервенции. Дронът е повсеместен и доходоносен и това го трансформира в страховит съперник на съществуващия дрон Reaper.

Очакваната доставка на платформата за Германия и Франция през идващите години ще сложи началото на нова епоха в европейската дрон технология.

Демонстрационното изследване на Hensoldt съставлява забележителна стъпка в еволюцията на системите за предизвестие за конфликт, изключително за дронове, и ще изиграе основна роля за обезпечаването на сигурност на Eurodrone.

Проектът ще ускори военния потенциал и ще укрепи суверенитета и самоувереността на Европа в отбранителните технологии.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР