Хем получавам добра заплата, хем все не ми стигат парите.

...
Хем получавам добра заплата, хем все не ми стигат парите.
Коментари Харесай

3 причини да продължавате да живеете от заплата до заплата

" Хем получавам добра заплата, хем все не ми стигат парите. " Ако това изказване важи за вас, значи сте измежду хората, които не ръководят парите си по верния метод.

Първата стъпка в спирането на цикъла " от заплата до заплата " е да се схванат аргументите за него. От Forbes показват три от тях.

1. Не си поставяте финансови цели.

Ако просто си повтаряте, че би трябвало да спестявате, тъй като е отговорно, надали ще се стимулирате доста. Но в случай че си поставите съответна цел - да вземем за пример пътешестване до мечтана дестинация или пазаруване на избран предмет, сигурно ще заделяте по-често пари.

2. Не следите харчовете си.

Записвайте си всички разноски. Ако ви се коства прекомерно огромно старания да го вършиме всеки ден, си определете единствено един ден от седмицата, в който да описвате какъв брой и защо сте похарчили. Така ясно ще видите кое е най-голямото перо в бюджета ви и по какъв начин да го свиете.

3. Не харчите мъдро.

Възможно е да купувате неща, които са над действителните ви благоприятни условия, или да се лъжете по прекомерно евтини и надлежно некачествени артикули, които след това би трябвало да подменяте. Обмисляйте рационално покупките си.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР