Хелзинки. Силите за отбрана на Финландия са започнали подготовка за

...
Хелзинки. Силите за отбрана на Финландия са започнали подготовка за
Коментари Харесай

РИА Новости: Финландия ще проведе големи съвместни учения със САЩ и Швеция през 2020 година

Хелзинки. Силите за защита на Финландия са почнали подготовка за огромните интернационалните учения, които ще се проведат взаимно с въоръжените сили на Швеция, Съединени американски щати и други страни, предава РИА Новости , като се базира на думите, изказани от министъра на защитата на Финландия Юси Ниинистьо.
„ Ученията са планувани за 2020 година. Очакваме присъединяване на огромна група бойци и резервисти от Финландия, Швеция, Съединени американски щати и други страни-партньори. Имайки поради мащаба, подготовката за ученията към този момент стартира и ще продължи три години “, означи министърът в изявление пред финландска телевизия.
Подразбира се, че идните маневри ще се базират на практиката на извършените в Швеция, през септември тази година, учения „ Аврора “, в които взеха присъединяване към 20 хиляди военнослужещи от Швеция, Дания, Естония, Финландия, Франция, Литва, Норвегия и Съединени американски щати.
„ Целта на идните учения е приемането на интернационална поддръжка. Целесъобразно е да се тренира приемането на поддръжка, дружно с сътрудниците ни. В случай, че възникне рецесия, ние ще бъдем подготвени да получим помощ “, съобщи Ниинистьо.
Освен това, министърът означи, че Финландия е неутрална и извънблокова страна и носи сама отговорност за своята сигурност, само че е подготвен да одобри помощ от сътрудници при положение на нужда.
Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР