Хеликоптерна площадка за нуждите на спешна медицинска помощ в Бургас

...
Хеликоптерна площадка за нуждите на спешна медицинска помощ в Бургас
Коментари Харесай

Площадката за медицински хеликоптери в Бургас ще е в парк „Езеро“

Хеликоптерна площадка за потребностите на незабавна здравна помощ в Бургас ще бъде построена в парк „ Езеро “, оповестиха от пресцентъра на общината. Определената локация е покрай пешеходната пътека край бензиностанция „ Шел “ и с директна връзка към ул. „ Димитър Димов “ в ж.к. „ Зорница “.

„ Когато комисията от Министерството на здравеопазването дойде, ние им предложихме паркинга до УМБАЛ, само че поради високите здания и завихряне на ветровете там не бяха съгласни. След това им предложихме дребния паркинг до Хирургическия корпус. Там желаеха създаване на платформа на 4 метра височина, само че в края на диалозите и това не утвърдиха. После им предложихме мини площадката пред спортна зала „ Бойчо Брънзов “, и това не утвърдиха. Предложихме терен до болница „ Сърце и мозък “, не одобриха. После различен терен против ул. „ Струга “, на който има дребна борова горичка, която също пречи. Накрая утвърдиха площадката без дървесни типове в парк „ Езеро “. Заради това, че би трябвало да кацат 12 месеца в годината и в случай че е пред УМБАЛ има огромен риск за водачите и пациентите, поради завихряне на ветровете. Затова взехме решение това да е първата хеликоптерна площадка, която да се стопанисва и ръководи от УМБАЛ Бургас и след това да се търсят и други терени за хеликоптерни площадки. С тази докладна не се поставя край – ще има още площадки. Локацията е определена с мисълта за сигурност на кацане и политане “, описа кметът Димитър Николов.

Локацията е отдалечена от съществуващи здания и е съобразена с наличната едроразмерна растителност и паркова инфраструктура, като обезпечава опция за бързо и дейно превозване на пациенти при пораждане на незабавна нужда.

След единодушието на локалния парламент, следва Министерството на здравеопазването да разпореди в детайли изследване на терена и планиране на хеликоптерната площадка.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР