Хеликоптерна площадка за нуждите на спешна медицинска помощ в Бургас

...
Хеликоптерна площадка за нуждите на спешна медицинска помощ в Бургас
Коментари Харесай

Авиолинейки ще излитат от парк „Езеро“

Хеликоптерна площадка за потребностите на незабавна здравна помощ в Бургас ще бъде ситуирана в парк „ Езеро “, до пешеходната пътека край бензиностанция „ Шел “. Това излиза наяве от докладна бележка, импортирана за разглеждане в Общинския съвет откмета Димитър Николов.

Районът е избран след обширен оглед на подобаващи за задачата терени, осъществен от междуведомствена комисия с представители наМинистерство на опазването на здравето, Министерство на превоза и Община Бургас. Мястото,според експертите, е най-подходящия терен заавиолинейките, тъй като обезпечава оптималната сигурност при политане и кацане на хеликоптери, комфортен достъп на колите на незабавна здравна помощ и бърза връзка до УМБАЛ Бургас по съществуващата улична мрежа на ж.к. “Зорница “.

" Локацията е отдалечена от съществуващи здания и е съобразена с наличната едроразмерна растителност и паркова инфраструктура, като обезпечава опция за бързо и дейно превозване на пациенти при пораждане на незабавна нужда ", се показва в докладната.

Мястото е в югоизточната част на парцела, директно от северната страна на съществуваща алея с усилена настилка, с директна връзка към ул. " Димитър Димов " при пешеходната пътека до бензиностанция „ Шел “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР