Хеликоптерът беше извикан по най-бързия начин с оглед на тежките

...
Хеликоптерът беше извикан по най-бързия начин с оглед на тежките
Коментари Харесай

Нешев с подробности за зинцидента със загиналия парапланерист

Хеликоптерът беше извикан по най-бързия метод предвид на тежките контузии, които е имал парапланериста. Дългото време за постигане на връх Мусала и превозването в това положение беше невероятно. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия шефът на ПСС Емил Нешев, който разяснява трагичния случай с падналия през вчерашния ден парапланерист на метеорологичната станция на връх Мусала.

" Около 2 часа - 2 часа и половина лиши повдигането на хеликоптера. Благодаря на всички, които всеха това решение по наша молба. Не мога да кажа, че е имало закъснение за избавителната интервенция, по-скоро беше направено всичко допустимо и това беше безусловно действителното време, за което може да се вдигне военният хеликоптер във въздуха - просто изисква време. За да се вземе решението хеликоптерът да бъде вдигнат, обстановката в действителност е била сериозна. Ако е било по-бързо, може би имаше късмет момчето да оживее ", изясни Емил Нешев – шеф на Планинската избавителна работа.

По думите му, очевидец на случая няма, с изключение на метеорологът на връх Мусала, който е и избавител от доброволческия отряд от Самоков и до момента в който е обядвал със гърмеж момчето е влезнало през прозореца. Било е огромен потрес за всички. Няма по какъв начин да се каже какво тъкмо се е случило, добави Нешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР