Хеликоптер на туристическа фирма, нает от платежоспособни туристи, ще кацне

...
Хеликоптер на туристическа фирма, нает от платежоспособни туристи, ще кацне
Коментари Харесай

Такова нещо на Бузлуджа не се е случвало от 47 години!

Хеликоптер на туристическа компания, нает от платежоспособни туристи, ще кацне в неделя край Чинията на връх Бузлуджа. Това се случва за пръв път от близо 47 години.

За пръв и финален път вертолет е бил употребен при откриването на мемориалния монумент през далечната 1981 година С него тогава са пътували неколцина от членовете на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Сред тях обаче не е бил Тодор Живков, напомнят хроникьори на тези времена.

Решението за кацането на хеликоптера е обещано от старозагорския регионален шеф Гергана Микова за времето сред 15 и 18 часа на 13 май. Пътниците няма да имат опция да влязат вътре в оборудването, чийто входове са заварени и от седмица и към този момент се охраняват от униформени служители на реда, написа " Монитор ".

„ Не съм се отказала от концепцията да отворим парадния вход на тогавашния мемориал, само че това ще стане най-вероятно преди 21 май, когато чакаме екип на BBC World да стартира да снима документален филм за паметника. Преди това обаче имам намерение да поканя всички български публицисти, на които е забавно да дойдат тук и да снимат най-малко част от вътрешността “, разяснява губернаторката.

Според защитата над 400 души са показали интерес през последните дни и са пристигнали на място, с цел да се срещнат с паметника, който влезе в международната ранглиста за най-изоставените паметници от епохата на соца.

„ Това е едно архитектурно знамение и би трябвало да създадем всичко допустимо да го използваме! “, упорства Микова, която чака скоро тук да дойдат специалистите на интернационалната организация „ Европа Ностра “,за да огледат структурата и дадат своите препоръки за рехабилитацията й.

„ От вас научаваме за кацането на хеликоптера, не сме известени, а и няма направена резервация за тази дата при нас “, обявиха от хотел „ Еделвайс “, тогавашната резиденция на Тодор Живков, която се намира в съседство в мемориала и където има специфична фотоекспозиция, разказваща за построяването и откриването му. 220 лева коства нощувката във ВИП-апартамента, употребен в миналото от генералния секретар на Българска комунистическа партия, на входа има негов портрет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР