Хазартните оператори скочиха срещу високите данъци в Бюджет 2024.Те недоволстват

...
Хазартните оператори скочиха срещу високите данъци в Бюджет 2024.Те недоволстват
Коментари Харесай

Хазартни оператори скочиха срещу високите данъци в Бюджет 2024

Хазартните оператори скочиха против високите налози в Бюджет 2024.

Те недоволстват поради звишените с 300 % такси за поддържане на лиценз за хазартна активност, покачвания с 60% различен налог и планувания период за внасянето им, което беше признато от бюджетната комисия при разискването на бюджета за идната година. Според тях тези неща ще доведат до банкрути и загуби на лицензи, като предстоящите доходи няма да постъпят в хазната. Това се споделя в позиция на Асоциацията на игралната промишленост в България (АИИБ). Пред депутатите в неделя финансовият министър Асен Василев разгласи, че чака 200 млн. лв. в допълнение от хазартния бизнес, написа " Дневник ".

" Налагането на нови, оказващи съществено въздействие върху цялостен един бранш на стопанската система законодателни промени, посредством внасянето им в последния миг от народни представители е позволена само че не и добра процедура, тъй като използването и може да докара до непредвидим и неефикасен резултат, във щета на държавния бюджет ", се показва в позицията.

Предлага се, в случай че препоръчаните такси се одобряват от Народното събрание, да бъде прецизиран срокът за тяхното възнаграждение от уредници на
хазартни игри, получили лицензи преди влизането в действие на промените в Закона за хазарта, като се даде опция за тяхното съразмерно разсрочване, съобразено със периода до приключването на съответния лиценз.

От АИИБ показват, че бизнесът обезпечава работа за над 80 000 души, а приходите в бюджета на страната са над 350 милиона лв. на година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР