„Хайде да се говорим утре. Към 7:30 водя Боби на

...
„Хайде да се говорим утре. Към 7:30 водя Боби на
Коментари Харесай

Део – бащата с душа на дете

„ Хайде да се приказваме на следващия ден. Към 7:30 повеждам Боби на градина и по-късно... в действителност май е раничко за останалите хора. Звънни ми към 9:30 или както ти е комфортно “. Ето подобен Деян Славчев открих тези дни. Ежедневието му е подредено и разчетено по минути, върви на работа всеки ден и чака да каже напълно скоро „ здравей “ на второто си дете.

Вятърничавият и неподвижен рус майтапчия, както самичък се разказва, седи спокойно и дава път на бащата, който се грижи за обичаната си Мариана и дребния Боби (през април прави 3 г), и мисли за сигурността на фамилното огнище.

„ Наскоро водих откриването на ски сезона в Банско. Пътувах самичък, тъй като втората бременност на Мариана е малко по-специфична и й не разрешиха доста да обикаля. Като се връщах се замислих, че в действителност е добре да съм жив и здрав в идващите 10-15 години.

Не че преди съм карал бясно, никога, само че осъзнах, че към този момент е добре да съм във физическа кондиция, да се вардя, тъй като отговорностите сякаш са се нараснали. Много хора разчитат на мен да съм добре, да ги нахраня, обгрижа “, с един ей подобен всекидневен образец и дежурната си ведра усмивка споделя огромните истини, до които е достигнал Део, откакто животът му се превъртя на 180 градуса и към този момент е мъж със семейство и поколение.

То е като житейска клетка, която пада върху теб само че в случай че човек го приема по този начин несъмнено би се побъркал. Когато го види като игра, в която се случват нови неща, даже би могъл да разцъфне “, разказва положението на душичката си сега той, само че не може да реши дали действително се е трансформирал. Знае единствено, че отговорностите са се нараснали, с което и редът, който би трябвало да следва, с цел да вървят нещата.

Дали преди 10 години му е минавала и най-бегла мисъл, че ще води подобен живот и даже ще му харесва? Разбира се, има си и компликации, колкото и педантично подредено да му е времето. „ Хубаво е да имам един мотор за работа и един мотор, за когато се прибера у дома. Защото като се прибереш няма по какъв начин да си изтощен. В началото се пробвах да се отпущам вкъщи, само че не става. С течение на времето и това развих “, признава Део и незабавно пуска смешка, че да не стане сериозен диалогът: „ влизам в една такава възраст, в която мога да се отпусна и да легна “. Следва гръмовен инфекциозен смях и опит да се сети на какъв брой години е в действителност – 43.

„ Замислих се и какъв брой е по-добре децата по-рано да се родят. Но пък човек тогава не е толкоз завършен и двойките постоянно се разделят. И аз съм отраснал в такова семейство “, ето я и тази колебливост, за която нееднократно е признавал той. Затова и моторът на фамилията е брачната половинка му Мариана. Още преди да имат деца тя е взела решението дали да са двойка, тя е предложила брак, тя е водила битката с него да имат деца, тъй като Део не се е чувствал подготвен.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР