Хавиер Тебас, шефът на испанската футболна лига, пожела изваждане на

...
Хавиер Тебас, шефът на испанската футболна лига, пожела изваждане на
Коментари Харесай

Примера иска изваждане на ПСЖ от Шампионската лига

Хавиер Тебас, шефът на испанската футболна лига, пожела изваждане на ПСЖ от Шампионската лига. За задачата е направен отчет от 44 страници против френския гранд, оповестява „ Марка “, базирайки се от своя страна на „ Екип “.
Документите са изпратени в централата на УЕФА още през август, а една от главните аргументи е скандалното привличане на Неймар против 222 млн. евро на „ Парк де Пренс “. Според Тебас действителните приходи на парижкия клуб не могат да оправдаят вложенията, които се вършат през последните сезони.
„ Виждаме, че ПСЖ и „ Манчестър Сити “ харчат доста повече от всички останали клубове през последните години – изяснява Тебас, който и преди е подлагал на критика обществено политиката на двата тима. – Френският отбор е похарчил 344 млн. евро през 2014 година, спрямо 237 млн. на „ Манчестър Юнайтед “, 224 млн. от „ Реал “ (Мадрид) и 185 млн. от „ Барселона “. Ла Лига стигна до заключението, че спонсорството на Катар е със 73% по-голямо от това на „ Юнайтед “, „ Реал “ и „ Барселона “. Приходите са директно или непряко свързани с страната, а ПСЖ продължава да мами стопански. “
Докладът на Тебас е довел до следствие, а Ла Лига има намерение и за в бъдеще да бъде с основата на сходни начинания против клуба от Париж.
„ Ще изчакаме до края на годината, с цел да забележим какво деяние ще предприеме УЕФА – изясни още Тебас. – Ако не се случи нищо, ще се обърнем към Европейския съюз. Ако установим, че ПСЖ е отговорен, не би трябвало да взе участие в Шампионската лига. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР