Хаваите днес избегнаха пряк удар от урагана Дъглас, който през

...
Хаваите днес избегнаха пряк удар от урагана Дъглас, който през
Коментари Харесай

Хаваите избегнаха пряк удар от урагана Дъглас

Хаваите през днешния ден заобиколиха директен удар от урагана Дъглас, който през миналата нощ мина около северните граници на архипелага, съобщи Франс прес.

Ураганът от първа категория и ветровете му, достигащи 150 км/час се отдалечават от Кауаи в северозападния завършек на архипелага, където паниката за вихър е анулирана, заяви Националният център за ураганите.

"Предвижда се намаляване през идващите 48 часа, само че Дъглас ще остане вихър до момента в който не премине западно от Кауаи ", посочи центърът.

Въпреки че Дъглас няма директно да удари архипелага, синоптиците предизвестиха за евентуално рискови талази и дъждове с капацитет за предизвикателство на наводнения.

В Хонолулу кметът Кърк Колдуел отвори евакуационни центрове с потенциал 1600 души, само че предизвести, че те би трябвало да се употребяват единствено в краен случай. Той съобщи, че хората, които потърсят заслон, би трябвало да носят маски, да бъде измерена температурата им и да съблюдават условията на физическо разграничаване поради епидемията от ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР