Хасковското село Узунджово е на път да кандидатства за рекордите

...
Хасковското село Узунджово е на път да кандидатства за рекордите
Коментари Харесай

Българско село е на път да влезе в Гинес с над 100 пътни знака

Хасковското село Узунджово е на път да кандидатства за върховете на Гинес, като обитаемото място с най-вече пътни знаци. Още с влизането в село Узунджово, пътните знаци, подредени и от двете страни на пътя, вършат усещане. От преброиха 110 пътни знака единствено на основния път в село Узунджово. Някои от тях са безусловно на 5 метра един от различен.
„ Над 100 са, обаче хората не ги съблюдават, това ми е направило усещане “, споделя Божидара Пашкова, гражданин на селото.„ Пътят не е оправен, но знаци има “, споделя различен гражданин на Узунджово Станислав Божинов.„ Аз мислех дори, че ще поставят лампи. То се оказа, че знаци “, разяснява изумен Милко Кирчев.От Пътната организация оповестиха, че отвесната сигнализация на пътя Хасково- Симеоновград, част от който е Узунджово включва 468 пътни знаци и табели. Проектът, на стойност над 320 хиляди лв. е утвърден от механически съвет към Областно пътно ръководство.„ Проектът се преглежда от бранш „ Пътна полиция “ и въз основата на тяхното утвърждение идва в Областно пътно ръководство за координиране “, съобщи инж. Соня Атанасова – ОПУ - Хасково.

От „ Пътна полиция “ дадоха отговор, че те съгласуват единствено пътните знаци във връзка с сигурността на придвижването, само че не и броят им. И че слагането на повече знаци не е в нарушаване на закона. Така мисли и кметът на селото.„ Аз се веселя, че има на всяка пресечка знак и ще аплайвам в Гинес за село с най- доста пътни знаци “, съобщи Димитър Ничев – кмет на село Узунджово.От полицията оповестиха, че след слагането на новите знаци, в селото не е станало нито едно пътно-транспортно произшествие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР