Хасковският окръжен съд е признал подсъдимия Петко Панков за виновен

...
Хасковският окръжен съд е признал подсъдимия Петко Панков за виновен
Коментари Харесай

Окончателно: ВКС постанови 17-годишна присъда за мъж, убил жестоко хазяйката си

Хасковският областен съд е признал подсъдимия Петко Панков за отговорен в това, че на 26.06.2020 година в Димитровград, област Хасково, с особена свирепост – посредством дълготрайно нанасяне на голям брой мощни удари с корав тъп предмет – раздвижен /френски/ ключ, в региона на тялото и крайниците, съзнателно е умъртвил хазяйката си Диана Тодорова по изключително непосилен за нея метод.

 

Пострадалата е била шизофреничка и от време на време е влизала в болница за лекуване. Тя е имала щерка, която живеела в друго село и брат, който я навестявал един път в седмицата. В края на 2019 година Диана се срещнала с подсъдимия Петко Панков, който бил строителен служащ. Тъй като бил родом от Бургас и живеел краткотрайно на общежитие, новата му другарка го приютила в личната си двуетажна къща, наследена от родителите й.

 

Той постоянно прекалявал с алкохола, а тя пиела мощни медикаменти поради болестта си, само че дни преди убийството подсъдимият ги спрял, тъй като я " замайвали и я правели несъответстваща “. На 26.06.2020 година Петко Панков почнал да пие ракия от сутринта.

Като се прибрал от работа, донесъл наденица. Оставил потърпевшата да я подготви и отишъл да купи още ракия. С връщането си е установил, че наденицата е прегоряла.

 

Това провокирало яд към съжителката му, която не се била справила с вечерята. Тя била пребита от него до гибел с тежащ кг и половина френски ключ. Петко Панков е съден няколко пъти - за закана с ликвидиране, обири и ръководство на МПС след приложимост на алкохол и е лежал три пъти в пандиза.

 

Върховният касационен съд смята, че възприетата от предходните инстанции правна подготовка на осъщественото от подсъдимия закононарушение по чл.116, ал.1,т.6, пр.2 и пр.3 вр. с чл.115 от Наказателен кодекс подхожда на откритите по делото обстоятелства и в тази връзка законът е прибавен вярно.

 

Приел е също, че апелативният съд извънредно професионално е утвърдил активността на първоинстанционния състав по индивидуализацията на наказването, като е взел поради единствено действително съществуващите, определящи отговорността условия.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР