Хасковският административен съд ще се произнесе в срок по оспорваното

...
Хасковският административен съд ще се произнесе в срок по оспорваното
Коментари Харесай

Съдът решава в срок за парите за спорт и култура

Хасковският административен съд ще се произнесе в период по оспорваното от кмета Добри Беливанов  решение на локалния парламент за гласуваните 176 000 лв. за спорт и просвета. На страните бе дадена опция до седмица да показват писмени мнения.
Вместо излезлият в отпуск ръководител на общинския съвет Таня Захариева, на днешното съвещание се яви упълномощеният юрист Зоя Зарчева. След пледоарията си тя показа и документално мнение от шефката на локалния парламент.
преди този момент бе призната експертизата на експерт по какъв начин е протекла процедурата за гласоподаване. Подробни показания за това даде и основният експерт по осведомително обслужване в общинския съвет Магдалена Петрова.
Административният съд одобри като доказателство по делото и показаният от юриста на кметството отчет от Агенция " Държавна финансова ревизия " (ДФИ). Той касае предишно решение на локалния парламент по докладна на кмета Беливанов, с което за същите клубове бяха отпуснати 150  000 лева Това решение също бе включено сред кориците на делото в предходното съвещание. При представянето на отчета в този момент бе пояснено, че от ДФИ били установили редица нарушавания.
" Не е имало поименно гласоподаване. Гражданите не могат да видят какъв е бил вотът на всеки от техните избраници ", сподели процесуалният представител на локалната администрация.
" Няма нарушаване на материалния и административно правния  закон. Категорично се обясни, че електронното гласоподаване в локалния парламент на процедура постоянно е поименно ", бе тезата на юрист Зарчева. 
Сумата от 176 000 лева бе гласувана от общинския съвет  през есента м.г. Това стана на постоянно съвещание. Парите бяха пренасочени от плана за видеонаблюдение. После градоначалникът внесе несъгласие до локалния парламент. Така се наложи свикването на изключителна сесия на 13 ноември м.г. Съветниците още веднъж гласоподаваха за пренасочването на средствата. След това Добри Беливанов прати проблема в Хасковския административен съд. Той изиска да се спре предварителното осъществяване на решението на Общински съвет за парите за спорт и просвета до произнасянето на Темида всъщност. Хасковският административен съд отхвърли тази тъжба, а след това това решение бе доказано и от висшите административни магистрати./Марица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР