Хасково отбеляза днес Деня на храбростта и празника на Българската

...
Хасково отбеляза днес Деня на храбростта и празника на Българската
Коментари Харесай

Хасково отбеляза с венци и цветя Деня на храбростта

Хасково означи през днешния ден Деня на храбростта и празника на Българската войска. С почести бяха положени венци и цветя на паметника на Незнайния войник на площад " Свобода ".
В церемонията участваха депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, регионалният шеф Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов, командирът на хасковския гарнизон подп. Николай Александров, представители на политически партии, патриотични организации и жители. 
В празничното си слово губернаторът посочи значимостта на Гергьовден за всяко българско семейство. " За нас Сливница и Драгоман, Чаталджа и Одрин, Драва и Мур  не са географски понятия. Това са имената набойната популярност на героичната българска войска. Затова честваме Гергьовден като ярък празник.

Нашето потомство е щастливо да живее и работи в мир. Този мир, който армията ни извоюва с оръжие, ние през днешния ден съхраняваме с политиката си ", обърна се Дечев пред събралите се.
Кметът Беливанов напомни в своето слово, че с помощта на героизма на хиляди знайни и незнайни български бойци, нито едно наше бойно знаме не е попадало в плен./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР