Хасково. На 23 юни, от 10.30 часа, ще се извърши

...
Хасково. На 23 юни, от 10.30 часа, ще се извърши
Коментари Харесай

Хасково: Официално ще бъде разписан Акт 16 на ремонтирания по Националната програма за енергийна ефективност блок на улица Дунав 32

Хасково. На 23 юни, от 10.30 часа, ще се извърши сключване на известният като " акт 16 " другояче точното наименование е „ Разрешение за прилагане на градеж " на блок на улица " Дунав " 32 и " 1 май " 9. Това оповестиха от пресцентъра на Община Хасково. От Общината в комисията взе участие Драгомир Колев, шеф дирекция " Архитектура, градоустройство, строителство и вложения ".
Това е деветият блок в Хасково, който ще има " Разрешение за прилагане на градеж " откакто претърпя ремонт по Националната стратегия за енергийна успеваемост. От нито един от приключените напълно блокове не е постъпл сигнал за некачествено осъществяване на ремонта.
Към момента 72 блока в Хасково вземат участие в програмата и са минали търговете за избор на компания реализатор на ремонта, 9 от тях напълно са приключени другите са в разнообразни етапи на строителство. До дни се чака да бъде оповестена социална поръчка за ремонта на нови 11 блока. Други 12 са на фаза енергийно проучване. Общо 105 блока са приключени или в разнообразни етапи на присъединяване в Националната стратегия. В Хасково има още пет блока и входа, които са кандидатствали по остаряла стратегия за саниране, по която имаше съфинансиране от притежателите само че с решение на Министерски съвет са приравнени към Националната стратегия и за живеещите там санирането също е поето от страната (например блока до църквата „ Св. Архангел Михаил “ блок на ул. “Добруджа “ входове на блокове на ул. “Ком “ и „ Г. Кирков “).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР