Хаштаг #Достатъчно е мотото на новата кампания в британския футбол

...
Хаштаг #Достатъчно е мотото на новата кампания в британския футбол
Коментари Харесай

Великобритания каза #Достатъчно

Хаштаг #Достатъчно е мотото на новата акция в английския футбол в битката против расизма. Професионалните играчи от Англия и Уелс се сплотиха и оповестиха протест на обществените мрежи за 24 часа в символ на митинг против зачестилите случаи на расистки обиди.

През последните няколко седмици обидите към футболистите валят освен от трибуните, само че и в обществените мрежи.

Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) поде акцията, която срещна огромна поддръжка. Със специфични известия се включиха Кевин де Бройне, Гарет Бейл и Ектор Бейерин.

#Enough

Making a stand against racist abuse!

A player led 24hr boycott on social media.

Read more: https://t.co/XxVkrefZ1H pic.twitter.com/I787Ar6rKg
— PFA | Professional Footballers' Association (@PFA) 18 април 2019 година
Капитанът на " Уотфорд " Трой Дийни, който бе обиждан в Инстаграм от почитател на " Уувърхемптън " след полуфинала във ФА Къп сред двата отбора, разгласи, че е премахнал опцията за мнения под своите фотоси, с цел да няма сходни обиди.

" Докато не променим визиите на хората какво е черно и какво съставлява тази раса, няма да реализираме нищо. Хората не са по-висши, тъй като са от една раса или друга. Хората са едни и същи и ние опитваме да покажем това ", сподели някогашният британски национал Джон Барнс.

Инициативата ще продължи в обществените мрежи до събота заран.
Инициативата ще продължи в обществените мрежи до събота заран.

Междувременно футболисти и футболистки на " Манчестър Юнайтед " излязоха с общо видео послание до личните си почитатели, откакто капитанът на " алените дяволи " бе обиждан на расова основа в обществените мрежи от последователите на отбора след загубата от " Барселона " с 0:3 в Шампионската лига.

В напълно черно-белия клип играчите на мъжкия и дамския отбор припомнят, че всички са " червени " и всички са " равни ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР