Хърватското правителство днес прие единодушно Истанбулската конвенция и заедно със

...
Хърватското правителство днес прие единодушно Истанбулската конвенция и заедно със
Коментари Харесай

Хърватското правителство прие Истанбулската конвенция

Хърватското държавно управление през днешния ден одобри единомислещо Истанбулската спогодба и дружно със свое пояснение я изпрати за гласоподаване в Народното събрание, което провокира спорни реакции в обществото, съобщи организация МИА.
На съвещанието на държавното управление министър председателят Андрей Пленкович сподели, че Истанбулската спогодба е най-важната политическа тематика през последните дни, и акцентира, че в нея " няма скрити планове, няма джендър идеология или трети пол ".

" Трябва да кажем няколко неща, които хърватската общност би трябвало да осъзнае, когато заема позиция по този въпрос. Тази спогодба е призната в границите на Съвета на Европа. Свобода, народна власт, човешки права и господство на закона - това са четирите стълба на Съвета на Европа ", сподели Пленкович, представен от Българска телеграфна агенция.
В тълкуването на конвенцията, изпратено в Народното събрание, апропо се споделя, че съгласно хърватското държавно управление цел на конвенцията е отбраната на дамите от всички форми на принуждение, както и попречване и битка с насилието над дами и фамилното принуждение.

Република Хърватия счита, че наредбите на конвенцията не съдържат обвързване за въвеждане на джендър идеология в хърватската правна и просветителна система, нито обвързване за смяна на дефиницията на брака в конституцията, се споделя още в документа.
По-рано съперниците на Истанбулската спогодба в Хърватия обявиха, че в случай че тя бъде призната, ще желаят референдум за нея.
Според изследване на организация Ипсос 31,9 % от хърватските жители поддържат напълно Истанбулската спогодба, а 34,1 % я поддържат по принцип, 22,8 % са срещу нея, а 11,2 % нямат несъмнено мнение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР