Хърватското министерство на отбраната започна процеса на възстановяване на казармите

...
Хърватското министерство на отбраната започна процеса на възстановяване на казармите
Коментари Харесай

Хърватия праща бойни машини от САЩ на сръбската граница

Хърватското министерство на защитата стартира процеса на възобновяване на казармите в Бели Манастир в Бараня, покрай границата със Сърбия, където ще бъдат ситуирани бойните машини M2A1 " Брадли ", чийто първи контингент от 22 броя беше доставен от Съединени американски щати на пристанището в Риека при започване на декември предходната година, оповестява БГНЕС.

Механизираният батальон " Соколи ", който в този момент употребява бойните машини на пехотата М-80А югославско произвеждане, ще бъде изместен от Нашице в Бели Манастир, а в близко бъдеще това поделение на хърватската войска ще бъде превъоръжено с американските бойни машини.



На 15 януари пред членовете на Народното събрание заместник-председателят на хърватското държавно управление и министър на защитата Иван Анушич съобщи, че планът за връщане на армията в Бараня към този момент е стартирал и че до края на 2026 година се възнамерява да завърши реконструкцията на казармите в Бели Манастир, в които ще бъдат настанени сред 650 и 850 военнослужещи от батальона " Соколи ".



След реинтеграцията Хърватия не образува гарнизон и казармата в Бели Манастир беше предадена на гражданските управляващи. Сега се прави подготовка за образуване на инфраструктурата и последователното влизане на армията, първо до края на 2025 година - част от командването и една механизирана рота, а до края на 2026 година, целият батальон.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР