Хърватският производител на електрически хиперавтомобили Rimac публикува видео, с което

...
Хърватският производител на електрически хиперавтомобили Rimac публикува видео, с което
Коментари Харесай

Rimac започна тестове на кола без шофьор

Хърватският производител на електрически хиперавтомобили Rimac разгласява видео, с което разгласи началото на серия от тествания на лична система за самостоятелно ръководство. Експерименталната кола без водач от клипа е издигната въз основата на Renault Grand Scenic и е част от цяла самостоятелна флотилия.

Тестовите коли са оборудвани с изчислителна платформа с изкуствен интелект. Мулетата ще оказват помощ на инженерите да наблюдават работата на логаритмите на автопилота, да събират данни за усъвършенстване на системата и да настройват функционалността "виртуален инструктор ", която ще стане част от бордовата електроника на електрическия хирепкар C_Two.

Представеният във видеото безпилотен миниван разполага с осем камери, шест радара, 12 ултразвукови датчика, инерциален измерителен блок и високоточен GPS правоприемник. За час работа автопилотът събира шест терабайта данни, които се употребяват за съставянето на модел на разбиране на обектите, обмисляне на маршрута и мониторинг върху положението на лидера.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР