Хърватският премиер представи пакет от мерки за 1,7 милиарда евро

...
Хърватският премиер представи пакет от мерки за 1,7 милиарда евро
Коментари Харесай

Пленкович представи пакет от мерки за 1,7 млрд. евро за борба с инфлацията

Хърватският министър председател показа пакет от ограничения за 1,7 милиарда евро за битка с инфлацията, оповестява Хина, представена от Българска телеграфна агенция.

Той включва три набора от ограничения, ориентирани към ограничение на цените на силата, намаляване на инфлационния напън и обезпечаване на парична помощ за покриване на разноските за живот.

След срещи с съдружните сътрудници и сътрудниците в Икономическия и обществен съвет, Пленкович сподели, че държавното управление ще продължи да контролира цените на електрическата енергия от 1 април до 30 септември, както го е предписание до момента.

Ще бъдат субсидирани и цените на петролните артикули. Получателите на  месечни пенсии до 610 евро ще имат право на еднократна помощ, а поддръжката за разноските за живот ще се изплаща на безработни хървати, ветерани от войната, жители, наранени от земетресенията през 2020 година, както и предприятия в бранш риболовство, в бранш превоз  и предприятия в доста други браншове, сподели министър председателят.

Еднократна помощ ще получат 128 000 семейства с 230 000 деца. По тази скица на стойност 9 милиона евро поддръжката за едно дете ще доближи 45 евро, 70 евро ще бъдат изплатени като помощ на отговарящи на изискванията семейства с две деца, 100 евро за три деца, 130 евро за отговарящи на изискванията семейства с четири деца и 160 евро за семейства с пет и повече деца. Плащанията по тази скица ще бъдат осъществени през април. Правителството е решило да работи поредно, изцяло и съсредоточено, сподели Пленкович.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР